Daglig bruk – bildekvalitet & lyd

Skjermmenyene gjør innstillingen av TVen til en relativt enkel prosess, og bilde-i-bilde muligheten er en praktisk finesse. Fjernkontrollen derimot…

Publisert
Sist oppdatert

Som vanlig kan du stille inn lysstyrke, kontrast, farge og fargetemperatur. Du får også de vanlige valgene når det gjelder bildeformat; Full skjerm, panoramic, 4:3 zoom, og 16:9 zoom. Dette fungerer bra.

Skuffende kvalitet ved TV-signaler

Fujitsu-Siemens frister også med egen kontrastforsterkning, og støybegrensning, og ved analoge TV-signaler (kabelanlegg fra CanalDigital – tidligere Telenor Avidi) virket faktisk TV-bildet overraskende bra, og da spesielt ved rolige bilder. Problemet er imidlertid at Myrica-modellen er svært kresen på kvaliteten fra inngangssignalene.

Det gjør at TVen ikke henger godt nok med når det blir bevegelse i bildet. TV-bildet oppdaterer seg ikke raskt nok, og oppleves derfor som hakkete. Dette er for øvrig et vanlig problem på flatTVer, men under denne testen hadde vi tre ulike LCD-TVer stilt ved siden av hverandre, og Myrica-modellen var dessverre den som hakket mest.

Hakkingen ble faktisk redusert betraktelig når man reduserte støybegrensningen til et minimum. Helt bra ble det imidlertid ikke, og dette vil antagelig bli et irritasjonsmoment for deg som ikke har digitale TV-signaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.