Dans, dans, dans oppå bordet...

Her er møblene som tåler en trøkk.

Røft høyt spisebord med betongplate som buer lett i endene.  Foto: Goredesignco.com
Røft høyt spisebord med betongplate som buer lett i endene. Foto: Goredesignco.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mur og betong ses tradisjonelt på som solide materialer til bruk i større konstruksjoner, men nå er det stadig flere som og også benytter det til design av mindre produkter, som møbler eller andre installasjoner i private hjem.

Se også: Bygg med fremtidens materialer - i dag.

- Vi har lange tradisjoner for å benytte mur og betong i norske bygg. Det er nå veldig interessant å se at flere norske designere også leder an og tar i bruk mur og betong på helt nye måter innenfor både interiør og eksteriør, sier Ole Krokstrand som er prosjektleder i byggutengrenser.no, bransjeorganet for mur- og betongbransjen.

Vedlikeholdsfritt

Behandler du betongen riktig, skal det tåle vær, vind og en god fest. Møbler og interiørløsninger i betong er ikke uknuselige, men de holder langt lengre enn tilsvarende møbler i tre, plast eller metall. Du slipper også det jevnlige vedlikeholdet som må til dersom du velger andre materialer.

Selv om man nå får kjøpt enkelte ferdigstøpte produkter i betong, er det vanlig å få det spesialtilpasset. Dette gjør det enklere å få det akkurat slik du vil - men det koster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer