Danske drømmehytter

Har du fått nok av norske hytter langs sjøen til flere millioner kroner? Prisene på hytter langs svenskekysten begynner også å ta av. Det er nå du bør huske på at det bare er såååå deilig å være norsk i Danmark.

Danske drømmehytter
Publisert

Ønsker du deg en fritidsbolig ved sjøen? Drømmen kan bli virkelighet, uten at du må punge ut med et syvsifret beløp til boligselgeren. Den nordlige delen av Danmark har et stort utvalg av sommerhus til rimelige priser.

Du tror kanskje at det er langt til Danmark? Denne myten kan vi avlive med en gang. Bor du i området rundt Oslofjorden (som 40 prosent av alle nordmenn gjør) er det ikke mye lenger enn til en hytte på fjellet.

Hvem får kjøpe hytte i Danmark?

Som hovedregel har utlendinger uten fast bopel i Danmark ikke lov å kjøpe fritidshus, med mindre de har bodd i Danmark i sammenlagt fem år. Det finnes imidlertid en del unntak fra regelen som nordmenn kan utnytte.

Du kan søke om dispensasjon fra regelen, hvis du oppfyller et eller flere av disse kriteriene:

Du har tidligere oppholdt deg i Danmark i en kortere årrekke (enn fem år).Du har familiemessig tilknytning til Danmark.Du har en sterk tilknytning til venner i Danmark.Du har en spesiell tilknytning til en bestemt geografisk område i Danmark.Du har gjennom mange år feriert i Danmark (hvert år).Du har en spesiell kulturell tilknytning til Danmark.Mange nordmenn oppfyller uten tvil et eller flere av disse kravene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer