Dansker lurer dumme nordmenn

Annonsen fra danske Nybolig frister med ferieleilighet i Danmark til under 200.000 kroner. Men annonsen forteller ikke hele sannheten.

Publisert
Sist oppdatert

Attraktiv investering i panoramaleiligheter ved Danmarks Vestkyst. Priser fra 198.000 kroner. Kjøp i weekenden, og vi refunderer 1.000 kroner som hjelp til ferjebilletten.

Dette lokkes du med av det danske eiendomsmeglerbyrået "Nybolig", i en helsides annonse i Avis 1.

Se hva du blir lokket og lurt med her. Men det er nok smart å tenke seg om før du flyr ombord på første og beste danskebåt.

Strengt ferieparadis

Ett blikk på annonsen gir anledning til skepsis. Det er nemlig strenge regler for om nordmenn får lov å kjøpe feriehus i Danmark. Reglene, som det danske justisdepartementet også bekrefter, er som følger:

Som hovedregel har utlendinger uten fast bopel i Danmark ikke lov å kjøpe fritidshus, med mindre de har bodd i Danmark i sammenlagt fem år. Det finnes imidlertid en del unntak fra regelen som nordmenn kan utnytte.

Du kan søke om dispensasjon fra regelen, hvis du oppfyller et eller flere av disse kriteriene:

Du har tidligere oppholdt deg i Danmark i en kortere årrekke (mer enn fem år).Du har familiemessig tilknytning til Danmark.Du har en sterk tilknytning til venner i Danmark.Du har en spesiell tilknytning til et bestemt geografisk område i Danmark.Du har gjennom mange år feriert i Danmark (hvert år).Du har en spesiell kulturell tilknytning til Danmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer