De 10 verste tabbene boligselgere gjør

Les dette før du selger boligen din.

Kjøp og salg av bolig er sannsynligvis de største økonomiske transaksjonene du vil gjøre i løpet av livet ditt. Det er ikke her du bør gjøre de største impulshandlingene.  Foto: Colourbox.com
Kjøp og salg av bolig er sannsynligvis de største økonomiske transaksjonene du vil gjøre i løpet av livet ditt. Det er ikke her du bør gjøre de største impulshandlingene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om noen indikatorer kan tyde på at boligmarkedet har stabilisert seg litt, er det fortsatt kamp om kjøperne. Her er tabbene du bør styre unna når du skal selge boligen din.

1. Bare prøve seg

- Det verste en gjør er å gjøre et "testsalg", eller ha en testvisning for å sjekke interessen i markedet, sier Espen Skaar, i Privatmegleren Torshov til DinSide.

Det kan bidra til å gjøre boligen din langt mindre attraktiv når du faktisk skal selge den. Han forklarer at bolig først og fremst er ferskvare, og det at folk ser at en bolig har ligget ute lenge, eller kjenner igjen annonsen fra tidligere ikke er spesielt positivt.

2. Statisk annonse

Kommer ingen på visning? Får du ikke solgt? Se på annonsen. At samme annonse ligger ute, uke etter uke, gjør at boligen din virker mindre attraktiv for potensielle kjøpere. For hvorfor skal de kjøpe boligen din når tydeligvis ingen andre vil ha den?

- Har du først lagt ut en bolig og du ikke får folk på visning eller ønsket pris: gjør noe med annonsen, sier Skaar.

Den største blunderen du gjør i forhold til annonse er å bruke gamle bilder. Særlig hvis boligen har ligget lenge ute for salg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer