De aller beste oppussingstipsene

Slik unngår du at det 2011 blir et tabbeår.

Bør du eller håndtverkeren gjøre oppussingen? Dersom du ikke velger riktig kan det koste deg dyrt. Foto: colourbox.com
Bør du eller håndtverkeren gjøre oppussingen? Dersom du ikke velger riktig kan det koste deg dyrt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å pusse opp hjemmet ditt i 2011? Da er du ikke alene.

I et forbrukerbarometeret, som er utarbeidet av Synovate for DnB NOR, kommer det nemlig frem at tre av ti sier de skal bruke mer penger neste år. Reise er det første folk prioriterer, mens bolig kommer på god andre plass.

Er kjøkkenet det første du skal fikse og trenger gode tips til smarte kjøkkenløsninger? Da bør du sjekke ut disse nyhetene som lar deg utnytte plassen best mulig.

Slik fikk de det til: Familien Aunegård fikk støtte til oppussing

Nytt gulv?

Gulvbelegg som parkett eller laminat har blitt særdeles populære blant norske boligeiere. Likevel er det mange som ønsker seg noe nytt. I vår testet DinSide disse gulvalternativene:

1. Betong
2. Keramiske fliser
3. Stein
4. Heltre
5. Parkett
6. Laminat
7. Vinyl
8. Linoleum
9. Gummi
10. Kork
11. Teppe
12. Bambus - den nye folkeparketten?

Se hele den store gulvguiden her!

Finn en flink håndverker

Men det er ikke alle som kan skryte over at de har eller er en handyman, og klarer å gjøre alt selv. Heldigvis kom nettsiden Godtjobba.no i 2010, en tjeneste fra Byggmakker, skal gjøre det lettere å finne håndverkere som andre kan anbefale.

Markedsføringen kan man nemlig ikke alltid stole på - visste du at hvert femte håndverkerfirma lyver om kompetanse?

– Det er en del fallgruver å gå i, og hvis du ikke planlegger og kvalitetssikrer, og hvis du ikke bruker sikkelige håndverkere, så kan du gå på en skikkelig smell, har Magne Gundersen, Forbrukerøkonom i Sparebank1 og kjent fra Luksusfellen, uttalt i en tidligere forbindelse.

I enkelte tilfeller, spesielt når det gjelder membran og å lese bruksanvisninger, gjør faktisk amatøren en bedre jobb enn fagfolkene.

Smart kalkulator: Sjekk om det lønner seg å leie inn håndverker

Male eller tapetsere?

Vurderer du å male huset ditt til våren? Da bør du være klar over at bare syv av 45 husmalinger holder mål.

Det svenske forsikringsselskapet Folksam fortsetter sin test av Sveriges 45 mest vanlige malingstyper, og kom fram til at disse malingstypene er best.

Dersom det er badet som trenger et par malingsstrøk på nyåret, så bør du tenke på dette før du setter i gang.

Men det er ikke bare badet som kan trenge en fornyelse.

– Folk er lei av hvite vegger og det er først og fremst stua de pusser opp. De vil ha det mer ordentlig og eksklusivt der de oppholder seg mest og har gjester på besøk, har sier Mariann Hartmark, interiørkonsulent ved Tannum Tekstil, tidligere uttalt til DinSide.

Men hvitmalte vegger trenger faktisk ikke å være kjedelig, selv om det ofte forbindes med sterilt, kjølig og upersonlig.

Hvis du er ute etter noe litt annet som skiller seg ut, kan du jo alltids tapetsere.

I denne artikkelen ser du den hotteste tapeten som "alle" vil ha nå, og tips om hvordan du finner tapeten som passer best til ditt hjem og din stil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer