De beste DVD-brennerne

DVD-OPPTAK: Videospilleren er død. Lenge leve DVD-spillere med opptaksfunksjon og egen harddisk. Hifi-bladet T3 har kåret sine favoritter.

Publisert
Sist oppdatert


DVD-spillere med opptaksfunksjon er ikke dagligdags. Det skyldes i hovedsak de skyhøye prisene, men også at det fremdeles er en viss uklarhet om hvilket format som skal bli framtidens standard.
Hifi-bladet T3 har vurdert ni av alternativene på dagens marked.

Merkene

Philips, Panasonic, Pioneer, Samsung og JVC er merkene T3 har hatt under lupen denne gang. Spillerne har alle fått karakterer etter en skala fra en til fem, der fem er toppkarakteren.

Vi har sortert spillerne etter pris:

 • Philips DVDR 880
  Pris = 500 pund. 4 av 5 stjerner.

  Den billigste DVD+RW modellen på markedet. Du kan ta opp både i NTSC og PAL-format.

  Maksimalt 4 timers digitalt opptak og får trekk fordi du ikke kan overføre lyd &bilde direkte fra ditt digitale kamera.

 • Panasonic DMR-E30
  Pris = 550 pund. 4 av 5 stjerner.

  DVD-RAM gir 1 til 6 timers digitalt opptak. Skryt for god fjernkontroll og lekkert slim-design. Time Slip funksjonen får skryt, og minner om modellene med innebygget harddisk. Du kan med andre ord se på opptaket fra begynnelsen, samtidig som spilleren fortsetter å ta opp resten av programmet. Trekk for at DVD-RAM- platene er vanskelige å spille av på vanlige DVD-spillere.

 • Philips DVDR 890
  Pris = 600 pund. 5 av 5 stjerner! Får karakteren Gold Award av T3.

  DVD+RW. Full valuta for pengene, og kan i motsetning til lillebror 880 også ta direkte overføring fra digitale kameraer. Disse vil da kunne spilles av på vanlige DVD-spillere.

 • Samsung DVD-H40
  Pris = 700 pund. 3 av 5 stjerner.

  Harddisk på 40 GB gir 1-4 timers opptak. Kan også spille MP3-filer og vise digitale bilder. Får trekk for ingen av testeksemplarene fungerte slik de skulle...
  For dyr.

 • Philips DVDR 1000 MK2
  Pris = 1000 pund. 4 av 5 stjerner.

  DVD+RW. Gir 1 til 6 timers digitalt opptak. - On-screen - menyen får ros for å være lekker men trekk for å være tungvint å bruke. Ser du kun på pengene anbefales heller DVDR 890-modellen fra Philips.

 • Samsung DVD-R3000
  Pris = 1000 pund. 2 av 5 stjerner.

  DVD-RAM/R spiller. Opp til to timers opptak på 4.7 GB DVD-RAM plater. Trekk for komplisert (les: for mange knapper) fjernkontroll. For dyr - spesielt til å være fra Samsung.

 • Panasonic DMR-HS2
  Pris = 1000 pund. 5 av 5 stjerner! Får karakteren Gold Award av T3.

  DVD-RAM/R og i tillegg 40 GB innebygget harddisk. I tillegg egen slot for minnekort til digitale kameraer. Det er kjekt å ha.

  Med høyeste kvalitet gir det deg 8,5 timers opptak på harddisken, eller 2 timer på en 9.4 GB DVD-RAM disk.

  En sikker vinner for deg med orden i finansene.

 • JVC HM-HDS1
  Pris = 1000 pund. 3 av 5 stjerner.

  Kombinert DVD og VHS-spiller med 40 GB harddisk, gir fra 14 til 40 timer med opptak avhengig av kvalitet.

  Her kan du altså fortsatt se på dine gamle videofilmer, samt at du kan ta opp nye opplevelser digitalt. Kritikk for elendig fjernkontroll.

  I følge T3 var nok dette en god idè, men den kommer for sent og er for dyr.

 • Pioneer DVR-7000
  Pris = 1300 pund. 4 av 5 stjerner.

  De beste DVD-brennerne

  1. Se bildene her

  DVD-RW. 32 opptaksmoduser gir fra 1 til 6 timer med opptak. Svært gode opptak når man har stilt inn på høyeste mulig kvalitet. Likevel er dommen at den er for dyr.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer