De beste LED-pærene

Stor test av LED-lyspærer avslører hvor lenge de egentlig lyser. Ikea, LED Connection, Panasonic, Philips og Startrading Wholesale er blant de som holder lengst.

SJEKK HER: Test av levetid på LED-pærer viser at halvparten fremdeles lyser godt etter 10 000 timer - og produktene blir bedre og bedre. Til neste år skjerpes kravene for LED-lyspærer ytterligere, og det kommer ny energiskala. Du finner viktig informasjon om lysstyrke, fargetone, levetid og dimbarhet, på pakken. Foto: Kristin Sørdal
SJEKK HER: Test av levetid på LED-pærer viser at halvparten fremdeles lyser godt etter 10 000 timer - og produktene blir bedre og bedre. Til neste år skjerpes kravene for LED-lyspærer ytterligere, og det kommer ny energiskala. Du finner viktig informasjon om lysstyrke, fargetone, levetid og dimbarhet, på pakken. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er 12 år siden utfasingen av glødelampene startet, først med de aller sterkeste lampene - og så har alle de andre kommet etter. Utfasingen av glødelamper – og etter hvert også av halogenlamper i 2018, har vært ledd i EUs økodesigndirektiv.

Det er LED-lampene som har overtatt både for de gamle glødelampene og for halogenpærene - og det har kommet mye bra på markedet:

Tidligere tester har vist at dersom du har dimmbare LED-pærer og en tilpasset dimmer, kan du spare opptil 80 prosent av strømforbruket.

Nå viser er fersk test av levetida på LED-lyspærer at mange lyser i mer enn 10.000 timer - men det er også eksempler på at lyspærer slett ikke holder så lenge.

Det er svenske Energimyndigheten som har gjort den omfattende testen av levetid på LED-lamper.

(Og for deg som i likhet med oss måtte lure: Det er 8760 timer i ett år.)

- Større forskjeller

Levetidstesten som Energimyndigheten har gjort, omfatter 187 lyspærer fordelt på 21 ulike modeller.

Testen er gjort i laboratorium og innebærer at lyspærene er tent hele tiden - og så er det gjort funksjonstester av lampene hver 1000. time.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer