De beste mellommåltidene

Vi har smakt på 15 melkebaserte mellommåltider. Forskjellene er store, både på smak og sunnhet.

De beste mellommåltidene
Publisert
Sist oppdatert

- Æsj, denne må du være Bjørn Dæhli for å spise, den var ikke god, men er sikkert supersunn.

DinSide har smakt seg gjennom 15 melkebaserte mellommåltider som er å finne i dagligvarebutikkene, flere av dem er blant vinterens dagligvarenyheter.

Her kan du se hva som smaker best, og hvilke vi anbefaler å styre unna. Ikke overraskende er de som smaker best, dessverre ikke de sunneste alternativene. Men i denne testen er det smaken som bestemmer hvilken som vinner.

For flere gode råd om valg av matvarer, har DinSide tidligere blant annet smakstestet eplejuice og is.

Smak og sunnhet

Fire av DinSides journalister, tre kvinner og en mann, har smakt på alle de 15 produktene, som strekker seg fra gresk yoghurt til kesam og cottage cheese. Disse har vi gitt poeng, som er regnet om til terningkast, altså kun basert på smaken på produktet.

ÆSJ: Slett ikke alle mellommåltidene skapte begeistring blant testerne. Foto: BERIT B. NJARGA
ÆSJ: Slett ikke alle mellommåltidene skapte begeistring blant testerne. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


I tillegg har Unni Vada Coldevin, fagansvarlig for kosthold og trening i Grete Roede AS, hjulpet oss med å gi en vurdering av hvor sunt hvert produkt egentlig er - på bakgrunn av den mengden hvert enkelt produkt består av.

Kun ett av produktene stikker av med treningkast seks for å smake særdeles godt, men det er også mange nesten like gode alternativer.

Dessverre er det også mange av produktene som skuffer på både smak og konsistens.

Her kan du lese en vurdering av hvert av de 15 produktene vi har testet:

De beste mellommåltideneUrtehaven Blå

220 gram

Yoghurten fra Urtehaven ser flott ut, og smaker godt med massevis av nøtter som gir mye å tygge i. Den er frisk, og bærene smaker naturlig. Alt i alt er produktet passe søtt, men yoghurten er litt mektig. Her får du en god porsjon som metter. Testens største, og dyreste produkt.

Vurdering av næringsinnhold: Ikke spesifisert innhold av blant annet mettet fett og sukkerarter, som gjør vurdering litt vanskelig. Men det har et lavt innhold av protein, middels høyt innhold av karbohydrater og noe høyt fettinnhold. Kaloririk på grunn av stort beger, ikke det beste valget!

Terningkast 6

De beste mellommåltideneUrtehaven Gul

220 gram

Som den blå varianten ser også denne flott ut, med masse gode nøtter. Mangosmaken er derimot litt tam, og langt mer kunstig enn bærene i den blå. Krydret smak, litt mektig yoghurt.

Vurdering av næringsinnhold: Ikke spesifisert innhold av blant annet mettet fett og sukkerarter, som gjør vurderingen litt vanskelig. Men det har et lavt innhold av protein, middels høyt innhold av karbohydrater og noe høyt fettinnhold. Kaloririk på grunn av stort beger, ikke det beste valget!

Terningkast 5

De beste mellommåltideneSkyr Vaniljevilje

170 gram

Denne er passe søt og har en god og naturlig smak av vanilje. Det følger med litt lite müsli, men den smaker godt. Et produkt som metter. Den er tykk i konsistensen, men litt for tørr og limaktig.

Vurdering av næringsinnhold: Lavt innhold av kalorier, høyt innhold av protein og lavt innhold av fett. Noe høyt karbohydratinnhold. Generelt høyt innhold av protein som metter og lite fett. Ok mellommåltid!

Terningkast 5

De beste mellommåltideneQ Snjo Bringebær

150 gram

Kesamen er veldig fyldig og har en god konsistens, med en naturlig bringebærsmak av bærene. Frisk og god. Men dette passer bedre som dessert, og er ikke mettende nok som et mellommåltid.

Vurdering av næringsinnhold: Høyt innhold av kalorier, mye fett og og høy andel mettet fett og karbohydrater. Lite beger, som gjør at kaloriinnholdet per beger blir ok.

Terningkast 5

De beste mellommåltidene14 Gresk Yoghurt med bringebær, granateple og müsli

170 gram

Dette minner om naturell yoghurt som du selv blander med syltetøy. Den smaker godt og friskt, men kanskje for lite søt for enkelte. Best av de som fremstår som de sunneste. Fin konsistens og god og sprø müsli. Men hvor er granateplet?

Vurdering av næringsinnhold: Lavt innhold av kalorier, noe høyt innhold av protein og karbohydrater, noe kostfiber, passe stort beger. Alt i alt et godt valg av mellommåltid!

Terningkast 5

De beste mellommåltideneGo morgen gresk type naturell yoghurt med nøttecrüsli

195 gram

Denne er mye bedre enn de andre naturell-variantene, da den er søtere og har bedre müsli. Likevel mangler den det lille ekstra for å nå helt opp, den er litt kjedelig. Passe søt for testpanelet, men kanskje litt for sur for enkelte. Den beste greske yoghurten.

Vurdering av næringsinnhold: God balanse mellom KH, fett og protein, kaloririk på grunn av stort beger.

Terningkast 4

De beste mellommåltideneSkyr Skogsbærkick

170 gram

Det første som slår oss er den kunstige bærsmaken, som minner om saften Fun light. God müsli, men skyren har en for tørr og limaktig konsistens. Vaniljevarianten er et langt bedre alternativ.

Vurdering av næringsinnhold: Lavt innhold av kalorier, høyt innhold av protein og lavt innhold av fett. Noe høyt karbohydratinnhold, stort beger. Høyt innhold av protein som metter og lite fett. Godt valg!

Terningkast 4

De beste mellommåltideneGo morgen gresk type med honningyoghurt med nøttemix

190 gram

Her er det honningsmaken som dominerer, og det hele blir hakket for søtt som mellommåltid. Derimot kan det funke som dessert. Veldig gode og sprø nøtter, som det også er passe mengde av.

Vurdering av næringsinnhold: Denne er veldig kaloririk, høyt innhold av fett, ikke det beste valget.

Terningkast 3

De beste mellommåltideneQ Snjo Blåbær

150 gram

God smak og konsistens på kesamen, men dessverre smaker det veldig kunstig av blåbærene. Dermed smaker bringebærvarianten av det samme produktet mye bedre. Også denne er for søt, og passer bedre som dessert.

Vurdering av næringsinnhold: Høyt innhold av kalorier og fett, og høy andel mettet fett. Høyt innhold av karbohydrater og salt. Kalorinnholdet er likevel ok på grunn av lite beger.

Terningkast 3

De beste mellommåltideneSynnøve Gresk yoghurt med honning og granola

160 gram

Her får du ren honning i strie strømmer, som fører til veldig mye søl og kliss for å blande honningen i yoghurten. Ferdig blandet får yoghurten en veldig tynn konsistens. Nesten ikke granola, hadde man kuttet ned på honningen og hatt i mer granola, ville den blitt mye bedre. Dette blir for søtt for et mellommåltid, og minner mer om en dessert.

Vurdering av næringsinnhold: Høyt innhold av kalorier, høyest innhold av karbohydrater og sukkerarter, passe stort beger. Ikke det beste valget!

Terningkast 3

De beste mellommåltideneActivia Blåbær

170 gram

Denne yoghurten har en kunstig blåbærsmak, og er alt for tynn i konsistensen. Samtidig er det veldig lite yohurt i begeret. Frokostblandingen er god og passe sprø. Lite mettende, tam og lite interessant.

Vurdering av næringsinnhold: Høyt innhold av karbohydrater , men ikke sukkerarter, lavt fettinnhold, passe stort mellommåltid.

Terningkast 3

De beste mellommåltidene14 Cottage Cheese med mandler

150 gram

Dette smaker mest cottage cheese, og er for salt. Konsistensen er for tørr, og selv om det ikke smaker direkte vondt, gir det heller ingenting. I tillegg følger det med en alt for stusslig skje, som ikke takler den tunge cottage cheesen.

Vurdering av næringsinnhold: Høyt innhold av protein som metter og lavt innhold av sukkerarter, et godt valg

Terningkast 2

De beste mellommåltideneSynnøve gresk yoghurt naturell med crispy granola

165 gram

Yoghurten er veldig tykk i konsistensen, og smaker bare surt. Dessuten smaker det veldig lite av müslien, derimot kommer det smygende en ekkel ettersmak av gammelt kort. Ingen i testpanelet blir fristet til å kjøpe dette produktet.

Vurdering av næringsinnhold: Lavest innhold av kalorier, lavt innhold av fett og karbohydrater. Bra valg, lite sukker og god balanse mellom fett og protein!

Terningkast 2

De beste mellommåltidene14 Gresk Yoghurt naturelle

175 gram

God konsistens på både yoghurt og müsli, men dette smaker det veldig lite av og alt for surt. Müslien gjør lite for å hjelpe på smaken, til tross for at den blander seg godt med yoghurten. Ingen i testpanelet blir fristet til å kjøpe dette produktet.

Vurdering av næringsinnhold: God balanse mellom fett, karbohydrater og protein. Bra valg!

Terningkast 2

De beste mellommåltideneYt kesam

190 gram

- Æsj, du må være Bjørn Dæhli, eller ønske du var han, for å spise denne dritten, lyder første reaksjon fra vår mannlige smakstester.

Kesamen har en noe tørr konsistens men med god bærsmak. Hovedproblemet er kornene som er ferdigblandet inni kesamen. Det gjør dem helt vasne, og ikke særlig gode.

Vurdering av næringsinnhold: Godt valg , god balanse mellom karbohydrat, fett og protein, bra med kostfiber per beger.

Terningkast 2

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer