De beste og dårligste lyspærene

Svært varierende kvalitet på lyspærer, viser stor dansk test.

En og samme produsent kan ha både gode og dårlige lyspærer, viser den danske testen. Foto: All Over Press
En og samme produsent kan ha både gode og dårlige lyspærer, viser den danske testen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig mørkere ute, og behovet for godt lys innendørs blir større. Da gjelder det å velge riktige lyspærer, som gir godt lys og som du ikke må bytte til stadighet.

Det danske forbrukermagasinet Tænk har oppdatert sin test av halogenpærer, LED-pærer og sparepærer, og funnet ut hvor gode de egentlig er. Testen viser blant annet at lyspærer fra en og samme lyspæreprodusent kan ha svært varierende kvalitet.

Les hele testen (betalingstjeneste)

LED-pærer best

Fra 1. september i år ble det forbudt for butikkene å importere de tradisjonelle glødelampene, og forbrukerne må ty til andre alternativer. En amerikansk test DinSide omtalte tidligere i år, viste at LED-pærer jevnt over gjorde det bedre enn sparepærer.

I den ferske testen fra Tænk, har de testet både sparepærer, LED-pærer og halogenpærer etter de samme premissene. De har tatt for seg pærer som tilsvarer en effekt på 15, 25, 40, 60, 75 og 100 Watt.

Lyspæren som gjør det aller best i den danske testen, er LED-pæren MyAmbiance fra Philips. Denne oppnår totalt 87 av 100 mulige poeng, blant annet for meget god holdbarhet. Derimot får den, noe mange mener er mange LED-pærers svakhet, kun et middles resultat på fargegjengivning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer