Mordersnegler, iberiaskogsnegler eller brunsnegler:

De beste rådene mot brunsnegler

Brunsneglene spiser alt de kommer over og ødelegger blomster, matplanter og andre vekster.

DE SPISER ALT DE KOMMER OVER: Brunsneglen, morderneglen eller iberiaskogsneglen er etterhvert et kjent fenomen i norske hager. De spiser alt de kommer over og etterlater seg store mengder slim. De er bærere av e-coli og listeriabakterier som kan smitte over på oss mennesker hvis vi kommer i kontakt med sneglene eller snegleslimet. Foto: NTB Scanpix
DE SPISER ALT DE KOMMER OVER: Brunsneglen, morderneglen eller iberiaskogsneglen er etterhvert et kjent fenomen i norske hager. De spiser alt de kommer over og etterlater seg store mengder slim. De er bærere av e-coli og listeriabakterier som kan smitte over på oss mennesker hvis vi kommer i kontakt med sneglene eller snegleslimet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange små og større kryp du helst ikke vil ha i hus og hage, og som det finnes gode råd mot: For eksempel Fun Light mot maur (ja, det er riktig, saften Fun Light ...) og eddik og zalo mot bananfluer.

Men de krypene vi nok hører mest om som ubudne gjester som ødelegger hagene til folk, er brunsneglene, iberiaskogsneglene - eller mordersneglene, om du vil.

Selv om noen hevder vi bare bør akseptere dem ...

Her er fem ting du bør vite om brunsnegler - og hvordan du best kan bli kvitt dem:

#1: Hva er brunsnegler?

Brunsnegler kalles også iberiaskogsnegler eller mordersnegler. De er brune og slimete, og spiser seg gjennom det de måtte komme over - og de ødelegger dermed vekstene i hagen.

De er bærere av e-coli og listeriabakterier som kan smitte over på oss mennesker hvis vi kommer i kontakt med sneglene eller snegleslimet.

#2: Rydd opp i hagen!

Det første du bør gjøre, er å fjerne alle steder i hagen som sneglene synes er ålreite:

Snegler er avhengig av fuktige skjulesteder for å overleve, så det lønner seg å luke, fjerne ugress og rydde bort løv og kvister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer