De blir bare større og større...

Gjennomsnittsstørrelsen på TV-er har økt fra 26 til 40 tommer.

FlatTV-ene blir større og større, og tynnere og tynnere...  Foto: Per Ervland
FlatTV-ene blir større og større, og tynnere og tynnere... Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En oversikt fra elektrokjeden Lefdal viser at størrelsen på norske TV-er har økt betraktelig de siste årene. – For 15 år siden var 26 tommer den mest solgte størrelsen hos oss. Fem år senere hadde den vokst til 28 tommer, og i år kommer nok gjennomsnittsstørrelsen til å ligge på 40 tommer. Neste år forventer vi enda en økning, sier Ørjan Wilhelmsen i Lefdal Elektromarked i en pressemelding.

Han kan fortelle at i 93 var kun ett eneste apparat blant de solgte større enn 32 tommer. I år er nesten alle TV-er som selges større enn 32 tommer.

- Til og med 60-tommere går det en del av om dagen, sier Wilhelmsen.

Vi tar et nostalgisk tilbakeblikk: Se de billige "gigantTV-ene" fra 2002. Hva med en 44-tommer til 30.000 pluss?

Vil ha flatt

I 2002 solgte butikken sin første flatTV, og kun få år senere var billedrørsTV-ene ute av sortimentet. Og Wilhelmsen forteller at jo flatere TVer vi kjøper, jo større vil vi ha. I tillegg vil vi helst ha TV-ene så tynne som mulig.

– Da flatskjermene kom, bidro det sterkt til at flere kjøpte større tv-er. Allerede i 2005 hadde bestselgeren vokst til 32 tommer, sier han

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer