De farlige møblene

EUs forbrukermyndigheter melder stadig om farlige møbler. De fleste kommer fra Kina.

Denne kinesisk-produserte stolen ble innrapportert fra Finland, og inneholdt farlige kjemikalier. Foto: Rapex
Denne kinesisk-produserte stolen ble innrapportert fra Finland, og inneholdt farlige kjemikalier. Foto: Rapex Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang er det avslørt at kinesiske møbelprodusenter har benyttet farlige kjemikalier i stoler som blir solgt i Europa. Denne gangen er det finnene som har avslørt bruk av det ulovlige antimuggmiddelet dimethylfumarat (DMF) i hvilestoler produsert i Kina. Funnene er gjort i stoler av merket Buffalo/Rento, som har kommet i ulike farger, og med både stoff og skinntrekk.

Importøren har trukket stolene fra det finske markedet, melder The Rapid Alert System for Non-Food Products (RAPEX) i sin ukerapport denne uken.

Ikke første gang

Senest i januar skrev vi om funn av det ulovlige antimuggmiddelet DMF i sofaer og lenestoler importert av postordreselskapet Ellos i Norge. Dette er stoffer som har ført til alvorlige allergireaksjoner hos forbrukere i flere andre europeiske land.

Les også: Hold deg unna disse møblene

Også i fjor sommer var kinesiske møbelprodusenter i fokus. Den kinesiske møbelprodusenten Linkwise ble avslørt etter å ha lagt inn et antimuggmiddel i lenestolene de har solgte til nordeuropeiske konsumenter. Middelet utløste en allergiepidemi over hele det nordlige Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer