De feteste utepeisene

Med en kombinert utegrill og utepeis forlenger du sommeren og øker verdien på boligen. Se bildespesialen av uteluksusen som garantert gir misunnelige blikk fra naboen.

Publisert
Sist oppdatert

For deg som har stor hage er det ikke bare et valg mellom kull og gass, du kan også gå for fastmonterte - eller flyttbare - utepeiser og utegriller.

Vi har allerede vist deg 20 lekre gass og kullgriller, og i dag er det utepeisene som står i fokus. Men hva skal du velge?

Utepeis eller vanlig utegrill?

- For cirka fire til fem år siden kom trenden med rimelige utegriller, hovedsaklig inspirert av modeller i Frankrike, sier Tore Bø, markedssjef hos RKC.no. Disse modellene passer fint for deg som vil lage mat i hagen, men er ikke like godt egnet som varmekilder. Det er nemlig her de ekte utepeisene kommer til sin rett. - Vi pleier å si at en ekte utepeis forlenger sommeren med ett par måneder, sier Tore Bø.

Før du bestemmer deg er det derfor viktig å skille mellom utegrillene og de dedikerte utepeisene.

- En utepeis er nemlig konstruert slik at den tåler kontinuerlig varme og hard belastning over tid. Her kan du fyre så det svir, lover Bø.

- Vi selger flere utegriller fra 2.190 kroner og oppover, men generelt ser vi at stadig flere nå velger utepeiser med grillinnsatser i prisklassen 6-10.000 kroner. Vår toppselger er for eksempel Nexøs Niva-modell til rundt 8.000 kroner. Den er støpt i jernarmert islandsk lavastein, og kledd med håndhogd sandstein fra Bornholm i Danmark. Dermed kan du fyre hele sommerhalvåret, og stole på at ingenting går galt i løpet av vinteren, avslutter Tore Bø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer