Riktig drivstoff til gressklipper

De fleste bruker vanlig bensin

Ikke skadelig for gressklipperen, men helt klart farlig for miljø og helse.

GÅR FINT: Det går fint an å bruke vanlig 95 oktan fra bensinpumpa på gressklipperen. Men av hensyn til miljøet og helsa er det best å bruke alkylatbensin du får kjøpt i flasker. Foto: Travis Manley/Shutterstock/NTB scanpix
GÅR FINT: Det går fint an å bruke vanlig 95 oktan fra bensinpumpa på gressklipperen. Men av hensyn til miljøet og helsa er det best å bruke alkylatbensin du får kjøpt i flasker. Foto: Travis Manley/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Alkylatbensin, også kalt miljøbensin, har mange fordeler. Den inneholder færre skadelige stoffer enn vanlig bensin, den kan oppbevares lenger, og den gir mindre sot og renere tennplugger i gressklipperen.

Men er det virkelig slik at du bruke denne spesialbensinen på gressklippere med bensinmotor?

Dobbelt så dyr

Hos Jula-kjeden koster en fem liters kanne med akylatbensin 169 kroner, noe som gir en literspris på 33,80. Til sammenlinging er litersprisen på standard 95 oktan bilbensin hos Cirkle K 16,51 kroner i skrivende stund.

Miljøbensinen koster med andre ord det dobbelte.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de fleste som bruker bensindrevne klippere fortsatt velger vanlig bensin.

- En undersøkelse vi fikk utført i fjor viste at seks av ti fortsatt velger vanlig bensin til klipperne sine. Så vi har fortsatt et stort markedspotensiale der ute, sier Tom-Erik Norkvist til Dinside.

Norkvist er ansvarlig for salget av den meste solgte alkylatbensinen i Norge, Aspen. Han tror at prisen kan være avgjørende for mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer