De innsattes drømmeleilighet

Liten plass trenger stor fantasi.

TETT I TETT: Innsatte har ekstrem spisskompetanse på trange rom. Så hvem bedre til å vise oss hvordan en utnytter lite plass med maksimal effekt? Foto: Freedom Room
TETT I TETT: Innsatte har ekstrem spisskompetanse på trange rom. Så hvem bedre til å vise oss hvordan en utnytter lite plass med maksimal effekt? Foto: Freedom Room Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Soningsforholdene for innsatte verden over er svært ulike, både når det kommer til varighet, fasiliteter og hvor mange en deler celle med.

Men én ting har alle fengselsfugler til felles: De tilbringer svært mye av tida si på noen ganske få kvadratmeter. Det har de ganske idealistiske sjelene bak en organisasjon kalt Freedom Room forsøkt å utnytte med sine frihetsrom.

Les også: Det kan lønne seg å male huset mørkt

Mange funksjoner i ett

Den italienske gruppen består blant annet av en rekke designere, som altså har samarbeidet med en rekke innsatte i et italiensk høyrisikofengsel. Utgangspunktet var å sette sammen et såkalt "multifunksjonelt" og rimelig oppholdsrom, som kontinuerlig kan forandres og tilpasses beboernes skiftende behov.

Det betyr blant annet at en skal få plass til alt fra seng til kontor og et minibibliotek samme sted, og at en for eksempel skal kunne bruke et bord som både spisebord og et treningsapparat i miniatyr.

Omtrent som en celle

Dimensjonene på rommet skal være tett opptil størrelsen på en italiensk fengselscelle, og bakmennene har planer om å bruke det blant annet som studentleiligheter og lavkost-hoteller. Det kan også bli aktuelt å - ikke uventet - bruke dette som utgangspunkt for nye fengselsceller.

Som tegningene under viser har leiligheten fått plass til to senger (som også har sofaer), skap, dusj, et veldig lite bad og toalett. I tillegg vil du finne et kjøkkenbord som også er et arbeidsbord, og flere skap med skyvedører heller enn dører som slår utover.

Du kan se bildene fra "fengselsleiligheten" i denne bildespesialen.


Les også: Batteridrill for proffene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer