De ni beste vedovnene

Disse bør du se etter når du kjøper deg peis.

Fra høyre: Westfire Uniq 16 fra Seljordvarme.no, Jøtul F 162 fra Jøtul, Morsø 5470 fra Varmefag, og Scan line 7 A.  Foto: Produsentene
Fra høyre: Westfire Uniq 16 fra Seljordvarme.no, Jøtul F 162 fra Jøtul, Morsø 5470 fra Varmefag, og Scan line 7 A. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som sommeren har forlatt oss og temperaturen nærmer seg frysepunktet, setter de aller fleste av oss pris på litt varme innendørs.

Ifølge Forbrukerportalen bør gamle vedovner skiftes ut fordi feil fyring og bruk av gamle ovner gir mer utslipp av partikler til nærmiljøet enn nødvendig. Glem heller ikke at myndighetene har innført en tilskuddsordning for alternativ oppvarming.

Men hva slags vedovn bør du velge dersom du skal bytte ut den gamle?

Det danske forbrukerrådet har testet ut 334 vedovner, og plukket ut 20 energi- og miljøvennlige ovner som de presenterer på nettsiden sin, Tænk.

Bjørkeved er ikke best: Disse tresortene gir mer varme

Her er ni av vedovnene som anbefales, som du også får kjøpt i Norge. Tænk har delt vedovnene inn i ulike kategorier, så her bør det være noe for en hver smak.

(Merk: Testen inneholder ikke nødvendigvis en uttømmende liste over ovner som er tilgjengelige på det norske markedet, så det kan finnes ovner her hjemme som ville kommet like godt ut i test som disse som presenteres her.)

Liten frittstående ovn med varmeeffekt opp til 5kW:

Scan line 7 AFår gode resultater i partikkelutslipp og oppfyller det østerriske merket A15s krav. Koster cirka 9.900 kroner og er produsert av Heta A/S.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer