De nye laserverktøyene II

GUIDE, DEL II: Rotolaser, linjelaser, laservater, linjelaser og krysslaser. Forvirret? Da er du ikke alene. Derfor forsøker vi å gi deg oversikt over de nye laserverktøyene.

Det finnes i dag et forvirrende stort utvalg av ulike laserbaserte produkter. DinSide skaper orden i virvaret. ILLUSTRASJON: Per Ervland
Det finnes i dag et forvirrende stort utvalg av ulike laserbaserte produkter. DinSide skaper orden i virvaret. ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 23. august publiserte vi første del i denne mini-artikkelserien. I denne artikkelen tok vi for oss sager og bormaskiner som bruker laser for å markere kuttstrek og treffpunkt (1) samt laserbaserte avstandsmålere (2). I dag ser vi nærmere på laserbaserte måle-, vatre- og loddverktøy ment for hobbyhåndverkeren. Hvilke oppgaver kan disse laserverktøyene utføre for deg? Hvilke verktøy erstatter de? Og hva koster de?

3. LASERVATERE, ROTO-, KRYSS- OG VINKELLASERE

Laserproduktene vi skal kikke på i dag, inngår i den største og mest forvirrende gruppen, med et vell av betegnelser, funksjoner og kombinasjoner av funksjoner. Alle har imidlertid en fellesnevner - de bruker lasere for å tegne streker og linjer. På denne måten kan de erstatte klassiske verktøy som vater, rettholdt, lodd, nivelleringskikkert, nivelleringsslange og vinkelhake.

Les også: Sag som proffene

3-1: Laservater

Kjært barn har mange navn, så også dette. Laservatere markedføres også under betegnelsene laservaterpass, laserpass, linjelaser og digitalt laservater.

Det som imidlertid kjennetegner disse produktene, er at de projiserer én, to eller tre laserstråler. Noen av enhetene har utseende som et klassisk vater, noen ser ut som en liten lommelykt, andre ser ut som et klassisk målebånd mens atter andre har en mer komplisert formgiving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer