De rike har det godt

Men ofte koster det nok også her mer enn det smaker.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du penger kan du kjøpe deg ut av de fleste sitasjoner. Ifølge Nettavisen kjøpte Leonardo DiCaprio like godt nabohuset for å bli kvitt en nysgjerrig nabo. Stillheten kostet ikke mer enn rundt 114 millioner norske kroner.

Men ikke alle gjør som Leonardo - flere rikinger velger å kjøre konfrontasjonslinjen med naboene. Det betyr store advokatutgifter og rettsak.

Brynestad måtte felle trær

I følge DN.no ga Asker og Bærum tingrett Veritas-direktør Pål Bergan delvis medhold i kravet om trefelling på nabotomten som Atle Brynestad eier. Lyn-eier og Smart Club-gründeren får 14 dager på å fjerne trærne, som retten mener er i strid med naboloven.

Milliardæren ble også dømt til å betale saksøkerens omkostninger med 25.000 kroner.

Under rettssaken mellom Brynestad og Bergan forhandlet partene om forlik - og var kun ett tre fra å komme til enighet. Bergan oppnådde ikke vesentlig mer enn han kunne oppnådd ved forlik under hovedforhandlingen, heter det i dommen.

Veritas-direktøren fikk ikke medhold i at en hekk og busker på Brynestads eiendom må fjernes. Beplantningen hindret Bergans sjøutsikt, men retten fant ikke at vilkårene for å buskene var tilstede. Opprinnelig ønsket Bergan å få fjernet flere enn seks trær.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer