De største og beste TV-kjøpene

Drømmer du om å se EM på en stor TV har du kommet til rett sted. Her er våre favoritter akkurat nå.

Drømmer du om stor TV til fotball-EM? Her er våre favoritter akkurat nå. Foto: Produsenten/Ole Petter Baugerød Stokke
Drømmer du om stor TV til fotball-EM? Her er våre favoritter akkurat nå. Foto: Produsenten/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at de store TV-produsentene elsker store idrettsmesterskap.

Forklaringen er enkel: Foran hvert eneste EM, VM og OL øker nemlig salget av TV-er, og spesielt gjelder dette TV-er i de store størrelsene.

Sportsinteresserte TV-kjøpere går altså i butikken med to mål for øyet: Ikke bare skal de ha en ny TV, den skal også være langt større enn den de har hatt til nå.

Den norske gjennomsnitts-TV-en vokser med 5 prosent i året

Lave priser - også i store størrelser

Selv om det fortsatt er i 46-tommers klassen du finner de beste priskuppene, kommer vi ikke utenom at det er noe helt spesielt å lene seg tilbake i sofaen og nyte sport og film på en riktig stor TV.

Og den gode nyheten er at også de store TV-ene har blitt langt billigere! Spørsmålet er imidlertid hvilken TV eller størrelse du skal velge.

55 til 60, 64 til 65, eller 70 til 80-tommer?

Nøyaktig hvor stor TV du bør kjøpe får bli opp til størrelsen på din egen lommebok, og hvor stor stuen din er, og for mange av oss; hvor kjæresten din setter grensen.

I denne runden har vi stort sett plukket ut TV-er vi selv synes er gode. Bedømmingen her går både på hva vi har testet selv, sett på messer, og ikke minst ut fra TV-enes spesifikasjoner.

Vi har imidlertid også med en priskupp-kategori, der vi kun har gått etter størst TV til lavest pris. For mange kan dette nemlig være nok, men du bør altså merke deg at vi selv definitivt ville gått for modellene i de øvre gruppene.

Totalt endte vi derfor opp med fire ulike prisklasser. så her bør det uansett være noe for enhver smak. God TV-jakt.

Alle prisene er forøvrig innhentet fra Prisjakt.no tirsdag 5 og 6. juni, og siden TV-prisene endres raskt bør du sjekke nøye før du eventuelt bestiller.

Priskuppene: De aller billigste akkurat nå

Skal du ha størst mulig skjerm for minst mulig penger er det fortsatt plasma som gjelder, og da i hovedsak fra Samsung og LG. Begge de to koreanske selskapene har flere modeller til under 10.000 kroner, men de desidert billigste når vi sjekket var:

Merk deg at ingen av disse har 3D-funksjon, noe som ikke er rart med tanke på prisnivå og at de er noen år gamle. Det største minuset for meg er imidlertid at de har paneler som gir til dels mye reflekser. For deg som skal ha TV-en i en kjellerstue eller i rom uten mange vinduer, er det imidlertid til å leve med. I denne prisklassen er det også begrenset med finesser som Smart-TV og innebygget trådløst nettverkstilkobling. Likevel: Til denne prisen er det uansett lite å klage over.

Budsjettklassen - maks 15.000

For bare litt mer penger får du imidlertid langt bedre TV-kvalitet. Her finner du også svært mange LCD-TVer med LED-belysning, men noen plasma-modeller er også å få. Størrelsen på TV-ene er her normalt på 55 til 60-tommer, en størrelse som de fleste ikke vil synes blir for dominerende i en vanlig stue. Noen av modellene vil også ha 3D-funksjon.

Mellomklassen

TV-ene i denne klassen ligger stort sett mellom 15 og 25.000 kroner, og størrelsen er på mellom 60 og 65-tommer.

  LG 60PM970T, dette er altså en 60-tommer, med aktiv 3D-funksjon. En brille følger med i esken, og den fås fra 18.000 kroner. 2012-modell.

  Panasonic Viera TX-P65VT30, 2011-modell, men ikke la det skremme deg. Dette var fjorårets beste plasma. Aktiv 3D-funksjon, to 3D-briller følger med. Pris fra 24.000 kroner.

  Samsung PS64E8005, 2012-modell. Aktiv 3D, to briller følger med. Pris fra 25.000 kroner.

  Panasonic Viera TX-P65ST50, 2012-modell. Aktiv 3D, men briller kommer i tillegg. Ubekreftet på lager, men skal komme inn 6/6. Pris fra 25.000 kroner.

Toppklassen: For deg som vil ha det beste

Det er ikke lenger noe hav av kvalitetsforskjeller mellom mellomklassen og toppklassen når det gjelder bilde lenger, spesielt ikke for deg som ser mye på HD-kvalitet - og det vil du uansett prioritere med så store TVer.

Det som i hovedsak skiller er normalt litt flere finesser, enda raskere prosessorkraft, og ikke minst at designet og materialkvalitet her er av ypperste klasse.

  Philips Cinema 58PFL9956. 2011-modell, Ikke så stor som de andre, men fortsatt en glimrende TV. Nå får du den også til en svært gunstig pris. Aktiv 3D, ingen briller følger med. Vi ga Cinema 21:9 terningkast 6 i vår test. Pris fra 24.000 kroner.

  Panasonic Viera TX-P65VT50, plasma, 2012-modell, aktiv 3D, to briller følger med. Vi venter fortsatt på vår testmodell, men dette er uansett bra greier. I år har den også bedre design enn før. Pris fra 34.000 kroner.

  Sharp Aquos LC-70LE836, Bakgrunnsbelyst LED, 2012-modell, aktiv 3D, ingen briller følger med. Vi ga Sharp LC-70LE835 terningkast 5 i vår test. Pris fra 35.000 kroner.

  Størst: Sharp Aquos LC-80LE646, desidert størst, men mangler 3D-funksjon. Vi har ikke testet den, da vi ikke får den inn i heisen, men du kan lese mer om 80-tommeren her. Pris fra 40.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer