De unge spår fremtida

- Foreldreformue får mer å si for ungdoms boligetablering.

De fleste unge vil bo sentralt, og da  kan det være gunstig for venner å kjøpe en bolig sammen.  Foto: Colourbox
De fleste unge vil bo sentralt, og da kan det være gunstig for venner å kjøpe en bolig sammen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge NBBLs ungdomsgruppe vil antall unge som skal inn på boligmarkedet øke med cirka 100.000 de neste ti årene. Det skaper utfordringer.

Det reiser seg spesielt mange spørsmål knyttet til rente, boligpriser, og hva slags lånebetingelser unge mennesker som skal etablere seg, vil møte. Det skriver Ungdomsgruppen i NBBLs Framtidsprosjekt 2030 i sin sluttrapport til NBBL.

Se på finansieringsløsningene

Usikkerhet i en rekke miljøer rundt mål og virkemidler i en framtidig boligpolitikk, førte til at 2007-landsmøtet vedtok å sette i gang NBBLs Framtidsprosjekt 2030. Prosjektets oppgave er å analysere ulike sider ved samfunnsutviklingen og se hvordan den påvirker boligsektoren.

Les også: Råder unge til å vente med boligkjøp

Analysene til ungdomsgruppa viser at ungdoms boligønsker har vært forbausende stabile de siste 30 årene, og det ventes ingen vesentlig endring fram mot 2030. Ungdom ønsker å eie bolig når tiden med studier og mindre stabile arbeidsforhold er over.

- Boligetablering har vært, og vil fortsatt være, et tøft løft for ungdom. Det viktigste vil derfor være et tilbud av gode boliger med boutgifter som ungdom kan klare, og det er god grunn til å se på finansieringsløsningene som tilbys, sier Kjell Ingolf Ropstad (23) i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer