De vanligste lysfeilene

Ekspertens tips til bedre belysning. Av Alejandro Decap

FREKK STIL: Sånn kan kjøkkenet bli med god lyssetning. Foto: Calina Yttredal
FREKK STIL: Sånn kan kjøkkenet bli med god lyssetning. Foto: Calina Yttredal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Man må være bevisst på hvor lyset kommer fra i et rom og hvor det er skygger. Ta hensyn til rommets proporsjoner og funksjoner, før du begynner med å lyssette, forklarer kunstner og lysdesigner Calina Pandele Yttredal. Lysdesigneren, som har vært med i TV2s interiørprogram Tid for hjem og har gjennomført flere lysutsmykninger og lysinstallasjoner i Oslo, mener at lyssetting er noe som fort går i glemmeboken.

Hun jobber for tiden med å ferdigstille en bok der hun gir enkle tips og råd til de som har lyst til å forbedre belysningen hjemme, og gir her noen av sine beste råd til husets ulike rom. For det kan fort skje at de lampene og lyspærene du nettopp kjøpte og var fornøyd med, gjør alt annet enn å lyse opp hverdagen.

Tips for stuen

– Det er klart at det er mer behagelig med generell belysning som lyser indirekte, istedenfor en taklampe som kaster sterkt og ufølsomt lys midt i rommet. Men bruker du bare indirekte belysning, kan rommet bli diffust. Flotte gjenstander på en hylle eller noen reisesuvenirer som henger på en vegg vil ikke være nok synlige, mener Yttredal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer