De vanligste strømtabbene

Det er nå strømmen er dyr, og du bør styre unna disse fellene.

Står ovnen på fullt, hele døgnet? Timer du den, så den kun varmer opp boligen når du faktisk bruker den, er mye spart. Foto: COLOURBOX
Står ovnen på fullt, hele døgnet? Timer du den, så den kun varmer opp boligen når du faktisk bruker den, er mye spart. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene er sakte på vei oppover. Mørke kvelder og kalde dager gjør sitt for å gjøre akkurat det samme med strømforbruket, som går fra å være en ubetydelig utgiftspost til å spise opp store deler av husholdningsbudsjettet.

Med mindre du har fastpris, vil strømregningen nå gå fra å være en liten flisepost på budsjettet til å spise opp en betydelig andel av lønnen din. Å forhindre at strømregningen blir høyere, er umulig, men med noen små, smarte grep, kan du minimere skadene.

Det mest effektive er de store grepene, som å se på alternativ oppvarming eller etterisolering, men dette krever planlegging, større investeringer og ikke minst tid å gjennomføre. Dårlige vaner kan du gjøre noe med i dag, uten å bruke en eneste krone. Og effekten ser du allerede på neste strømregning.

Les også: Her er hjemmets største strømsluk

STRØMTABBENE DU BØR UNNGÅ:

Fyre fullt, hele døgnet

Hvor mye tid tilbringer du i stue og kjøkken hver dag? En liten time på morgenen, og syv-åtte på kvelden? Det er bare bortkastet å la alle ovner stå på 21 grader i alle døgnets 24 timer, når du bare får nytte av det i åtte-ni av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer