Dejligt, dansk design

Enkelte møbler går aldri av moten, og selv om det nå er mer enn femti år siden de først ble satt i produksjon selger de danske klassikerne som aldri før. Men sparer du penger på å kjøpe dem i Danmark?

Publisert
Sist oppdatert

Dansk design billigere i Danmark? Syverstolen, PH-lampen og Piet Heins Superellipse-bord. Noen møbler blir vi aldri lei. Vi bestemte oss for å teste ut hypotesen om at danske designklassikere er biligst i Danmark - og om vi rett og slett kunne spare så mye på å kjøpe nytt spisestuemøblement i Danmark i stedet for Norge at vi kunne finansiere en ferie for å hente det.

I Norge koster et Ellipsebord av typen B411 10.890 kroner. Kjøper vi det i Danmark istedenfor koster det 9.524 norske kroner (med dagens valutakurs). Vi drømmer om å sitte på de klassiske Syveren stolene rundt Piet Heins bord, og synes seks er et passende antall til å begynne med. Skal vi kjøpe stolene her hjemme må vi ut med 17.220 kroner - i København koster de 15.528.

Vi vil altså kunne spare 3.058 kroner på å kjøpe nytt spisestuemøblement i vårt glade naboland. Det åpner altså ikke for noen luksustur, men en tur-retur med danskebåten og en natt på en liten dansk kro, burde vi nok klare for dette beløpet.

Hvor mye du sparer er selvfølgelig avhengig av hvor mye du kjøper - og vi fant også at det er mer gevinst å hente på de litt dyrere møblene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer