Ikke gjør denne forsikringstabben

Dekker ikke alle skader

Visste du at huset ditt kan gå ut på dato?

NORSKE HUSEIERE SER IKKE ETTER SOPP OG RÅTESKADER: Halvparten av norske huseiere sjekker aldri huset for sopp- og råteskader, og de under 30 er verst. Det kan bli dyrt, for sopp og råte er veldig utbredt i norske hus, ifølge skadeeksperter DinSide har snakket med. Foto: Tom Gowanlock / Shutterstock / NTB scanpixClick to add image caption
NORSKE HUSEIERE SER IKKE ETTER SOPP OG RÅTESKADER: Halvparten av norske huseiere sjekker aldri huset for sopp- og råteskader, og de under 30 er verst. Det kan bli dyrt, for sopp og råte er veldig utbredt i norske hus, ifølge skadeeksperter DinSide har snakket med. Foto: Tom Gowanlock / Shutterstock / NTB scanpixClick to add image caption Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som boligeier er det to typer forsikringer du må forholde deg til: innboforsikring og husforsikring. Dette skal sikre deg ved tyveri, brann eller andre skader.

Men vet du hva forsikringen din dekker? Det bør du sjekke, så du plutselig ikke står med skjegget i postkassa - eller mugg i veggene.

Det viser seg for eksempel at enkelte husforsikringer har en «aldersgrense» for dekning av enkelte skader, som sopp eller skadedyr, opplyser siviløkonom Hallgeir Kvadsheim i et blogginnlegg.

- Det tilbys for eksempel en superdekning når du kjøper forsikringen, men den dekker bare hus som for eksempel er under 60 eller 70 år gamle, forklarer Kvadsheim.

Vanlig forsikring dekker ikke

Så da risikerer du å gå på en smell om huset plutselig har «gått ut på dato» og en skade skulle oppstå.

Vanlig forsikring dekker skader som oppstår brått og uforberedt. Men det gjelder ikke nødvendigvis skader som utvikler seg over tid, for eksempel råte og mugg, forklarer kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If til DinSide. Her må man gjerne ha en utvidet forsikring, som gjerne kalles for super, pluss og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer