Dekningssalg, få delsponset bolig

Ser du ordet "dekningssalg" i boligannonsen, er det gode muligheter for å gjøre et kupp.

Boliger som selges før byggestart er mest utsatt for dekningssalg.  Foto: Colourbox.com
Boliger som selges før byggestart er mest utsatt for dekningssalg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå får du kjøpt en 4-roms borettslagsleilighet i prosjektet Pir 5 på Tomasjordneset i Tromsø til 400.000 kroner. Med på kjøpet får du 1.790.000 kroner i fellesgjeld, og månedlige felleskostnader på 13.474 kroner. Dette er et dekningssalg.

Et kupp, sier vi?

Hva om vi sier at inngangsprisen på akkurat samme leilighet i 2005 var 600.000 kroner? Du får altså 200.000 avslag i forhold til utsalgsprisen for tre år siden. Regner vi med fellesgjelden på 1.790.000 kroner, er prisen 2.190.000 kroner, og ikke 2.390.000 kroner som leiligheten ble solgt for i 2005. Dette er 8,3 prosent billigere. For deg som kjøper. Selve boligen vil fortsatt ha samme pris, dersom den var solgt i utgangspunktet. Førstegangskjøper vil bli avkrevd mellomlegget, altså "rabatten" på 200.000 kroner. I tillegg til eventuelle utgifter til megler.

Ser vi på prisnivået generelt, har snittprisen for leiligheter i Tromsø økt med 10,3 prosent i den samme perioden. Nøkkelordet her er "generelt". Prisutviklingen for nye leiligheter vil ikke nødvendigvis være den samme, dersom du vurderer et slikt kjøp, bør du se på tilsvarende boliger i samme område - men det ligger altså til rette for å gjøre gode kupp her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer