Dekorer deg glad

Lys opp både sinn og hjem.

Med 16 millioner ulike fargekombinasjoner kan man lage den atmosfæren man ønsker. Høstens nylansering koster fra 899 kroner til 1.899 kroner per lampe.  Foto: Merete Korsberg Dalsbø
Med 16 millioner ulike fargekombinasjoner kan man lage den atmosfæren man ønsker. Høstens nylansering koster fra 899 kroner til 1.899 kroner per lampe. Foto: Merete Korsberg Dalsbø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For enkelte er vinteren et langt gjesp. Andre reagerer på mørket med depresjon. Faktisk antas det at så mange som fem til ti prosent av den voksne befolkningen føler seg nedstemt i vintermånedene.

Selvmordstanker av vinterdepresjon

Med dagens teknologi er det faktisk mulig å finne produkter som skal lyse opp både hus og sinn. Vi en tur innom Philips lysigloo ”Oasis of Light” på Youngstorget i Oslo, for å se på lysløsninger - som angivelig skal gjøre det lettere å komme seg gjennom den lange og tunge vinteren.

Myk start på dagen

- Et godt eksempel på hvordan lys kan anvendes for å gjøre livet bedre er vårt Wake-up Light som simulerer soloppgang. For deg som synes det er tungt å stå opp på mørke høst- og vintermorgener kan denne hjelpe deg. Lyset stopper gradvis melatoninproduksjonen, som er søvnhormonet, og gjør at du føler deg mer våken og opplagt enn om du skulle bli dratt ut av søvnen i et mørklagt rom, forklarer sier Max Hellström, PR-ansvarlig i Philips. Demringslampen fra Philips, som nå fås i oppgradert versjon, ble i fjor kåret til elektronikkbransjens beste gavetips. - Vi er inne i en revolusjon når det gjelder lys. Huleboerne stor opp når sola kom opp og la seg når mørket senket seg. Slik er det ikke med oss, men vi har i dag hjelpemidler som kan hjelpe oss å bruke lys på samme måte som huleboerne gjorde, sier Training Manager ved Philips Lighting og guide for dagen, Ole Christoffersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer