Deler ut penger for kartonger

Disse kartongene kan brukes i kartonglotteriet.

VINN 100.000 KRONER: Alle typer «væskekartong» som kan ha flytende innhold uten å lekke, kan være din billett til å vinne 10.000 eller 100.000 kroner i Returkartonglotteriet. Foto: Kristin Sørdal
VINN 100.000 KRONER: Alle typer «væskekartong» som kan ha flytende innhold uten å lekke, kan være din billett til å vinne 10.000 eller 100.000 kroner i Returkartonglotteriet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Du har kanskje hørt om Returkartonglotteriet, eller sett at skoler og barnehager stapper melkekartonger sammen og skriver navn og nummer på kartongene før de kaster dem i søpla?

Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner i Returkartonglotteriet. Dette er fordelt på 120 premier à kr 10.000 og 4 premier à kr 100.000.

Men det er ikke bare melkekartonger og juicekartonger som kan bli vinnerloddet i denne trekningen: Også andre typer kartonger kan delta.

Slik gjør du

For å delta i lotteriet, skriver du ganske enkelt bare navn og telefonnummer på kartongen før du hiver den i søpla.

Kartongene leveres i den vanlige kommunale returordningen, som oftest sammen med annen papp og papir.

Deltakerne er med i trekningen av 10.000-kroners premien dersom de kaster en og en kartong med navn på, mens det må en hel «kubbe» til for å være med i trekningen av 100.000-kronerspremien.

Man kan delta med mange typer kartonger, ikke bare melkekartonger. Man kan for eksempel skylle og skrive navn på juicekartonger, sjokoladepudding, små fløtebokser, emballasje for linser og bønner - eller andre kartonger brukt til væskefylt mat:

- Vi har prøvd å fokusere på at alle typer drikkekartonger kan være med i lotteriet. Det må være det som heter «væskekartong» som kan ha flytende innhold uten å lekke, sier fagansvarlig for kommuner i Grønt Punkt Norge, Gunnar Moen, til Dinside.

Fortsatt mulig å vinne 800.000 kroner i år

Moen forteller at det trekkes vinnere fire ganger i året.

Hvert kvartal er det en vinner av 100.000 og 30 som vinner 10.000 kroner.

- For å vinne 100.000 må man lage en kubbe med minimum seks kartonger i den sjuende. Enkeltkartonger kan også leveres, men kan man kun vinne 10.000 kroner, forteller Moen.

For skolemelk-kartonger gjelder fire kartonger oppi den femte. Kubbene er også med i trekningene om 10.000 kroner. Korker og lokk kan henge utenfor.

- Hittil i år har vi hatt to trekninger med gevinster på til sammen 800.000 kroner, forteller han videre.

Moen sier til Dinside at de ikke vet hvor mange som deltar i lotteriet, men de tror at deltakelsen økte da man også kunne levere enkeltkartonger fra 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer