Stor test:

Den beste kaffeavtalen

Shell/7-Eleven, YX eller Circle K: Hvilken bensinstasjon har den beste kaffeavtalen?

HVA ER DEN BESTE KAFFEAVTALEKOPPEN? Hvilke kopper holder best på varmen og er tette? Hvilke kan du fylle på flest steder? Og hva er det egentlig du får lov til å fylle med? Vi kårer den beste kaffeavtalen! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HVA ER DEN BESTE KAFFEAVTALEKOPPEN? Hvilke kopper holder best på varmen og er tette? Hvilke kan du fylle på flest steder? Og hva er det egentlig du får lov til å fylle med? Vi kårer den beste kaffeavtalen! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange alternativer til dårlig jobbkaffe: Du kan investere i ditt eget kaffeutstyr for å brygge din egen kaffe på jobben, du kan investere i en skikkelig bra termokopp og ta med deg hjemmefra - og for noen passer det også bra å ta med egen kaffe i termos - i alle fall om du har en av termosene vi har kåret til best i test.

Nå har vi testet kaffeavtalene til Circle K, YX og Shell/7-Eleven.

Alle disse bensinstasjonskjedene selger kaffeavtaler: Du kjøper en kopp som du så kan fylle et ubegrenset antall dager i løpet av et helt år.

Prisen varierer - og det gjør også hva avtalen innebærer, hvor mange steder du kan fylle og hvor bra selve koppen er.

Se deg rundt!

Vi har testet koppenes egenskaper på varmholding og hvor gode (eller ikke) de er til å holde tett. Og som du kan se av videoen nedenfor:

Noen av kaffeavtale-koppene har en betydelig sølerisiko:

Bensinstasjonene Circle K mot YX mot Shell/7-Eleven – hvilken kaffekopp klarer å holde på kaffen? Se hvilken som lekker mest! Vis mer Vis mer Vis mer

Det er også stor forskjell på hvor godt koppene holder på varmen - som du kan se av tabellen nedenfor.

Og det er store forskjeller på hvor mange bensinstasjoner de ulike kjedene har - som igjen har betydning for hvor mange steder du har å fylle koppen din:

Det er liten vits med en kaffeavtalekopp om du ikke finner noen steder å fylle koppen!

Tabellen nedenfor viser pris på avtale inkludert kopp, antallet stasjoner i Norge hvor du kan få fylt koppen, antall stasjoner du kan få fylt koppen på strekningen E6 Oslo sentralstasjon-Trondheim Torg (E6 nord), antall stasjoner på strekningen E18 Oslo sentralstasjon-Kristiansand stasjon (E18 sør), temperatur på kaffen etter 30 minutter og halvannen time, og volum kaffe i koppen. Merk at antallet stasjoner er oppgitt fra bensinstasjonene selv. Vi har bedt dem angi antallet stasjoner som ligger inntil E6 og E18 på de spesifikke strekningene.

Stasjon Pris Sta-sjoner E6 nord E18 sør Temp 30 min Temp 1,5 t Volum dl
YX1991804557,244,92,3
Shell/7-Eleven249874356,4442,3
Circle K liten299300242155,643,62
Circle K stor499300242169,963,43,4

En av de viktigste tingene du bør undersøke, er derfor hvor utbredt bensinstasjonskjeden er på de strekningene du tar med deg koppen og ønsker å fylle den.

VI TAR TEMPEN: Vi har sjekket tempen på kaffen etter 30 minutter og halvannen time.
VI TAR TEMPEN: Vi har sjekket tempen på kaffen etter 30 minutter og halvannen time. Vis mer

Det er uansett liten tvil om at en kaffeavtale vil lønne seg for deg som uansett kjøper en og annen kaffekopp langs veien i løpet av året:

En kaffekopp på en bensinstasjon koster stort sett 25 kroner per kopp. Da skal det bare åtte kopper til før du har tjent inn investeringen for den billigste kaffeavtalen, som koster 199 kroner.

Dette har vi testet

Termoegenskaper: Vi har målt temperaturene på kaffe ved oppstart, etter 30 minutter og etter halvannen time. Start-temperatur er 81,5 grader, som er rett fra kaffemaskin.

Holder koppen tett? Vi har gjort en enkel søletest: Vi snur koppene på hodet - og velter den på bordet, for å se om koppen holder tett.

Passer koppen i koppeholderen? Vi har sjekket om koppene passer i to biler av ulik størrelse: En småbil (VW e-Up) og en SUV (Tiguan).

Avtalen: Vi ser på prisen, hva du får fylle på koppen og hvilke andre fordeler som kan inngå i kaffeavtalen.

Fyllesteder: Det er liten vits i en kaffeavtale om du aldri finner en stasjon å fylle koppen, vi har derfor spurt bensinstasjonskjedene om antall stasjoner i Norge totalt - samt at vi har spurt dem hvor mange stasjoner de har som ligger i direkte kontakt med hovedvegene på strekningene E6 Oslo sentralstasjon-Trondheim Torg, samt E18 Oslo sentralstasjon-Kristiansand stasjon.

Konklusjon: Best i test

Circle K har den beste koppen, med flest steder å fylle. Men da må du kjøpe den store koppen - ikke standardkoppen:

Den store Circle-koppen lekker ikke og den holder best på varmen. Circle K har også flest stasjoner - både i landet og på våre teststrekninger.

Ulempen er imidlertid at den koster mye mer enn de andre kaffeavtalene og standardkoppen til Circle K - så du må regne på om det lønner seg for deg.

YX har den billigste koppen - for flest fyllpunkter - men sjekk hvor mange stasjoner de har på dine strekninger før du kjøper. Og sjekk om den passer i koppeholderen din!

NEI, ALLE LOKKENE ER IKKE TETTE: Koppene har ulik patent på lokkene. Circle K-koppene holder tett, mens YX-koppen har en helt åpen drikkeåpning. Foto: Kristin Sørdal
NEI, ALLE LOKKENE ER IKKE TETTE: Koppene har ulik patent på lokkene. Circle K-koppene holder tett, mens YX-koppen har en helt åpen drikkeåpning. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Circle K standard kopp

Circle K fikk mye pepper for Stelton-koppene som kom med Statoil-kaffeavtalene i 2014 - som resulterte noen endringer på koppen. Det er fremdeles Stelton som leverer koppene til Circle K's kaffeavtale.

Om koppen: Denne koppen rommer minst kaffe av alle koppene: Her er det maks plass til 2 desiliter. Alle de tre minste koppene holder bortimot like bra (eller dårlig) på varmen. I denne koppen faller temperaturen med cirka 26 grader, fra 81,5 til 55,6, på 30 minutter. Etter halvannen time er temperaturen nede i 43,6 grader.

Trekk for at koppen ikke kan vaskes i oppvaskmaskin.

Ellers er koppen potte tett - og er dermed best i vår velte- og søletest, sammen med den store Circle-koppen. Den får også fint plass i begge våre testbiler.

STANDARD CIRCLE K-KOPP: Den er potte tett, men kan ikke vaskes i oppvaskmaskin og holder ikeklike godt på varmen som storebroren. Men så er den også 200 kroner billigere enn storebror. Foto: Kristin Sørdal
STANDARD CIRCLE K-KOPP: Den er potte tett, men kan ikke vaskes i oppvaskmaskin og holder ikeklike godt på varmen som storebroren. Men så er den også 200 kroner billigere enn storebror. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Om avtalen: Dette er «standardkoppen», som koster 299 kroner - men har du allerede en Statoil/Circle K-kopp, kan du oppgradere denne med ny avtale for 249 kroner. Pluss for at avtalen gjelder all varm drikke - så du kan variere hva du drikker - og unga kan få sin egen for kakao.

Kaffeavtalekunder får i tillegg varierende kampanjetilbud på noe spiselig som er «naturlig å innta sammen med kaffen» - eksempelvis kokosboller og annen «kaffemat».

Tilgjengelighet: Totalt 300 stasjoner du kan fylle kaffe i Norge. 24 stasjoner på strekningen E6 Oslo-Trondheim, og 21 stasjoner langs E18 Oslo-Kristiansand.

Vi synes: Tommel opp for at koppen er potte tett - men den rommer minst kaffe av alle koppene, så du kan oppleve at den blir fort tom. Også trekk for at den ikke kan vaskes i oppvaskmaskin - og at det er endel demontering av toppen for å få vasket den. Vi synes Circle-koppene er de som er minst behagelige å drikke av - men det er ikke noe stort problem. Best tilgjengelighet både totalt og på våre teststrekninger.

Terningkast: 5

Circle K stor kopp

Den beste koppen med flest steder å fylle - men den er dyr!

Om koppen: Dette er en skikkelig bøtte av en kopp, og er den koppen rommer mest kaffe av alle koppene: Her er det plass til 3,4 desiliter. Denne reklameres også som termokopp - og holder mye bedre på varmen enn lillebroren fra Circle K og de andre: Etter 30 minutter har temperaturen på kaffen falt med cirka 12 grader, fra 81,5 grader til 69,9. Etter halvannen time er temperaturen nede i 63,4 grader.

Pluss for at den kan vaskes i oppvaskmaskin.

Også denne er potte tett - i likhet med lillebroren. Som eneste av koppene blir denne heller ikke varm på utsiden - og den er enkel å skru opp og igjen. Litt plunder med å demontere lokket for vask. Overraskende nok, størrelsen tatt i betraktning, får den faktisk plass i koppholderne i begge våre testbiler.

CIRCLE K STOR KOPP: Holder desidert best på varmen!
CIRCLE K STOR KOPP: Holder desidert best på varmen! Vis mer

Om avtalen: Denne større Circle K-koppen er ny i år. Prisen er 499 kroner. Pluss for at avtalen gjelder all varm drikke, og du får for øvrig like fordeler som med standardkoppen til Circle K - som er spiselige kampanjetilbud.

Tilgjengelighet: Som for standardkoppen: Totalt 300 stasjoner, hvorav 24 stasjoner på strekningen E6 Oslo-Trondheim, og 21 stasjoner langs E18 Oslo-Kristiansand.

Vi synes: Tommel opp for gode termoegenskaper og for at koppen er potte tett. Best tilgjengelighet både totalt og på våre test-strekninger. Men prisen er urimelig høy, ettersom det ekstra du får sammenliknet med den 200 kroner billigere standardkoppen ikke er noe mer enn en større og bedre kopp.

Terningkast: 5

Shell/7-eleven

Nest etter YX, er dette den rimeligste kaffeavtalen, og også hos Shell/7-Eleven kan du drikke så mye du vil av all slags varm drikke - for 249 kroner i året.

Om koppen: Koppen er fin, og den beste å drikke av. Den holder like godt på varmen som alle de tre standardkoppene: Som du kan se av tabellen, faller den cirka 25 grader på 30 minutter, fra 81,5 til 56,4 grader. Etter halvannen time er kaffetemperaturen 44 grader.

Den rommer 2,3 desiliter, som er det samme som YX-koppen, men litt mer enn Circle-standardkoppen. Og den passer fint i koppeholderne i begge våre testbiler. Og: Ja, den kan vaskes i oppvaskmaskin.

Men: Denne er ikke tett, så se opp for sølefare! Den søler imidlertid ikke like mye som YX-koppen dersom uhellet er ute.

SHELL /7-ELEVEN: Grei kopp, gode tilleggsrabatter, men færrest fyllesteder. Foto: Kristin Sørdal
SHELL /7-ELEVEN: Grei kopp, gode tilleggsrabatter, men færrest fyllesteder. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Om avtalen: Dette er den rimeligste kaffeavtalen blant de som inkluderer all slags varm drikke - for også her kan du drikke alt som er varmt, inkludert varm sjokolade.

I tillegg er det faste medlemstilbud for kaffeavtalekunder: Du får 20 prosent på matpakke, nysmurt baguette og burger.

Tilgjengelighet: Du kan fylle på alle Shell/7-Eleven-stasjoner i Norge, som er 87. Det er kun fire stasjoner på teststrekningen vår langs E6 Oslo-Trondheim, og tre på strekningen langs E18 Oslo-Kristiansand.

Vi synes: Koppen er super, men trekk for få stasjoner både i Norge totalt og på våre teststrekninger - og trekk for sølefare! Pluss for 20 prosent på ordentlig mat som matpakker og baguette - som er bedre enn rabatt på søtsaker. Og pluss for at den kan vaskes i oppvaskmaskin.

Terningkast: 4

YX

Dette er den billigste kaffeavtalen. Og her er det bare kaffe som gjelder!

Om koppen: Dette er ikke bare den billigste avtalen - men også den enkleste koppen: Her er det en kopp med lokk, som verken skrus på eller lukkes: Du dytter det bare på, rett og slett.

Den rommer like mye kaffe som Shell/7-Eleven-koppen; 2,3 desiliter. Og den er omtrent like god på varmholding som de andre standardkoppene: Temperaturen på kaffen synker med cirka 24 grader første halvtimen, til 57,2 grader - og etter halvannen time er kaffen 44,9 grader.

Pass opp: Her er det generelt stor sølefare!

Som du kan se i videoen ovenfor: Her blir der virkelig mye søl om du skulle være så uheldig å velte koppen! Den er jo tross alt heller ikke tett: Drikkehullet på lokket er alltid åpent. Og lokket sitter ikke sånn kjempegodt.

Pluss for at koppen kan vaskes i oppvaskmaskin - men trekk for utfordringer med å få koppen til å passe i koppehkolderne: På grunn av hanken, blir koppen stående skakt i begge våre testbiler.Det følger riktignok med en koppeholder som du kan feste med dobbelsidig teip - men det vil du jo ikke når du har integrerte koppeholdere i bilen din.

YX: Den er enkel og billig - men med stor sølefare! Og den passer ikke i koppeholderen. Foto: Kristin Sørdal
YX: Den er enkel og billig - men med stor sølefare! Og den passer ikke i koppeholderen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Om avtalen: Dette er rett og slett en kaffeavtale, som lar deg drikke så mye kaffe du vil for 199 kroner i året.

Ulempen sammenliknet med de andre kaffeavtalene, er at den kun gjelder kaffe - og ikke annen varm drikke.

Det er heller ikke andre tilbud knyttet til kaffeavtalen.

Tilgjengelighet: Det er 180 mulige steder å fylle YX-koppen i Norge. På våre teststrekninger er det ifølge YX fire fyllsteder langs hovedvegen E6 Oslo-Trondheim, og fem langs E18 til Kristiansand.

Vi synes: Dette er en ærlig avtale som gir deg kaffe, rett og slett - uten noe mer fiksfakserier. Men trekk for stor sølefare, trekk for at koppen ikke passer i koppeholderne og trekk for dårlig utbredelse langs hovedstrekningene våre.

Terningkast: 3

Les mer:

Test av termokopper

Slik blir du kvitt belegget i kaffekoppen eller termosen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer