Den beste kakaoen fra pose

Velg Freia – Regia kakao på pose er best i vår test.

POSEKAKAO: Lett å pakke, lett å bære, men det er stor forskjell på hvor godt det smaker og hvor sunne de er. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
POSEKAKAO: Lett å pakke, lett å bære, men det er stor forskjell på hvor godt det smaker og hvor sunne de er. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hemmeligheten bak en ekstra god kopp kakao ligger i råvarene, skal vi tro Leon Tahir som eier og driver kakaobaren Cocoa i Oslo.

- For å lage en perfekt kakao må du starte med en god kakao eller kokesjokolade. Denne blandes ut med varm melk, og serveres med nypisket krem, sier Tahir til Dinside.

Kakaoen skal være søt - men ikke for søt. Rund men ikke for mektig. Den må ikke være så tykk at du må spise den med skje, men den skal heller ikke være like tynn som en kopp te eller solbærtoddy.

Blir det bedre enn Kvikk lunch i påsken? Vi har testet kjekssjokolade og sjokoladekjeks

Litt tynt

Når det kommer til konsistensen falt de aller fleste posekakaoene vi testet igjennom. Det er gjennomgående for tynt, eller utvannet om du vil.

Et enkelt triks for å heve smaken på alle disse, er å bruke mindre væske enn det står på posen - så kan du heller ha litt og litt mer vann i kakaoen om du synes det blir for voldsomt, ifølge Tahir.

Et annet alternativ er å erstatte varmt vann helt - eller delvis - med melk, men også her bør du holde igjen noe på mengden væske. Husk at melk vil gjøre smaken enda mildere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer