Dinside har testet 20 ulike norskproduserte IPA-er. Det har skjedd mye spennende på norske bryggerier de siste årene.
Vi har tatt for oss det bryggeriene selv definerer (og selger) som IPA, i et par ulike klasser:
- Butikk-IPA (Lavere alkoholprosent)
- Pol-IPA (Sterkøl)
- Dobbel-IPA
Les mer om hvordan vi testet, og se alle de beste ølene
Fyr og flamme IPA - Haandbryggeriet
Flaske, 0,5 liter, 6,50 %
Her gikk det troll i ord. Det er rett og slett ikke noen annen måte å beskrive det på: Testpanelet ble i fyr og flamme da de fikk servert denne ølen fra Haandbryggeriet.
- Knallbra!- Denne kunne jeg drukket mere av!
En litt tåkete øl, med oransjepreg i fargen, litt som tørket aprikos. Aromaen var også fruktig, her var det toner av pasjonsfrukt, stikkelsbær, brennesle, urter og hint av pepper.
Ølet er velbalansert, og smaker av brent malt, med en anelse brennesle. Det har en kraftig bitterhet og god sødme, og humlen er «fersk og digg».
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger