Test av potetskrellere 2016

Den dårligste skreller ikke potetene

Men du kan få svært gode potetskrellere for en rimelig penge, viser vår store test.

TEST AV POTETSKRELLERE: Det er store forskjeller på potetskrellerne. Men det er ikke prisen som avvgjør. Her én av testvinnerne.
TEST AV POTETSKRELLERE: Det er store forskjeller på potetskrellerne. Men det er ikke prisen som avvgjør. Her én av testvinnerne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å skrelle poteter er ingen drømmejobb, og verre er det om skrelleren ikke takler jobben.

Vi har testet 13 potetskrellere for å finne ut hvilke potetskrellere du kan stole på, og hvilke du bør styre unna.

Slik har vi testet

Med hver potetskreller har vi sjekket hvor behagelig skrelleren er å holde.

Deretter har vi testet hvor godt hver potetskreller skreller potet, gulrot og eple. Det er stor forskjell på hardheten på disse tre matvarene, og på tykkelsen på skallet. Dessuten er det vanlig å bruke potetskreller til å skrelle epler hvis man lager eplekake.

Vår test viser at det er store forskjeller - og at det ikke nødvendigvis er pris som er avgjørende for hvor godt potetskrelleren faktisk skreller.

Les også hvordan det gikk da vi testet ostehøvler.

Gode og dårlige testresultater

I vår test finner du to typer potetskrellere: Sju hvor bladet ligger i samme retning som skaftet på skrelleren, fem hvor bladet er på tvers, og én hvor du kan justere det begge veier.

Vi har funnet gode - og dårlige - alternativer blant begge typer skrellere. Dette gir ikke én, men flere testvinnere. Dessuten er det gjerne er en smakssak om man foretrekker den ene eller andre typen potetskreller.

Potetskrellerne varierer veldig i pris, og testresultatene viser at det ikke nødvendigvis er dyre skrellere som er best. Eksempelvis koster testtaperen 149 kroner, og ligger midt i prissjiktet.

13 POTETSKRELLERE: Store forskjeller preger resultatet etter vår test av potetskrellere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
13 POTETSKRELLERE: Store forskjeller preger resultatet etter vår test av potetskrellere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Her kan du lese resultatene for potetskrellerne som har bladet på langs:

IKEA 365+ Värdefull
29 kr, Ikea

Den dårligste skreller ikke potetene

Denne potetskrelleren er hakket tyngre enn konkurrentene, men ligger godt og stødig i hånda. Og den leverer: Er du tilhenger av denne typen skrellere, er dette definitivt det beste alternativet. Den er lett å skrelle med, og skallet forsvinner uten rykk og napp. Den skreller både potet, gulrot og eple jevnt og problemfritt. En hverdagsvinner.

Unik
39,90 kr, Kiwi

Den dårligste skreller ikke potetene

Potetskrelleren ligger greit i hånda. Den fungerer godt til potetskrelling, men ved skrelling av gulrøtter går det mer i rykk og napp. Her skreller den ikke like jevnt, antakelig fordi bladet ikke bøyer seg noe særlig til sidene.

Bra til epleskrelling, og en ok skreller med tanke på prisen.

Les også den store testen av varmepumper.

Modern house
99 kr, Kitchn

Den dårligste skreller ikke potetene

Potetskrelleren har et trekantskaft som ligger godt i hånda, men noe er rart med proporsjonene, som gjør den ubehagelig å holde under bruk. Den skreller potetene greit, selv om den henger seg litt fast i skallet innimellom.

På gulrot og eple møter den mindre motstand, og gjør en tilfredsstillende jobb.

Coline
29,90 kr, Clas Ohlson

Den dårligste skreller ikke potetene

Skaftet på potetskrelleren er litt stort, men på grunn av formen bør det kunne egne seg til både små og større hender. Det går litt trått ved skrelling av potetene, og den skreller av et veldig tykt lag.

Også på gulrøttene går det litt trått, mens den takler eple mye bedre.

WMF
99,50 kr, Jernia

Den dårligste skreller ikke potetene

Ok håndtak å holde i, men potetskrelleren er litt trå å skrelle med. Den virker rett og slett ikke skarp nok, og det er en veldig hakkete opplevelse å skrelle gulrøtter med denne. Potetene skreller den bedre, men mye av poteten følger med skallet.

God til å skrelle epler med - som jo er mykere.

ID Kitchen
49 kr, Coop Prix

Den dårligste skreller ikke potetene

Denne potetskrelleren ligger godt i hånda, og bør passe både små og store hender. Dessverre leverer den ikke like godt på selve skrellingen: For det første krever den at man holder hånda veldig flatt for å få tak på skrellet. Den skreller veldig ujevnt, og sliter med å få tak på gulrøttene. Også på epleskallet henger den seg en del opp.

GastroMax
24,90 kr, Europris

Den dårligste skreller ikke potetene

En av testens dårligste skrellere. Ligger ok i hånda, men oppleves som veldig vinglete og «billig» - man er redd for at noe skal knekke etter et par gangers bruk. Er veldig dårlig til potetskrelling, bladet setter seg nesten-fast ved flere anledninger og det er veldig tungt og trått å få skrelt potetene. Heller ikke skrelling av gulrøtter takler den spesielt bra, selv om den er langt bedre til epleskrelling. En av to bunnplasseringer.

Resultatet for den justerbare potetskrelleren:

Moha reverso
139 kr, Kitchn

Den dårligste skreller ikke potetene

Skaftet er litt glatt, ellers er den ok å holde. Den skreller jevnt og det føles enkelt, både på potet, gulrot og eple. Denne skrelleren gjør definitivt jobben, og den har er et stort pluss:

Du kan vri bladet, og velge om du vil ha det på langs eller på tvers. Sier du ja takk, begge deler, er dette skrelleren for deg!

Her kan du lese resultatene for potetskrellerne som har bladet på tvers:

Oxo
129 kr, Jernia

Den dårligste skreller ikke potetene

Potetskrelleren har et kraftig skaft som ligger overraskende godt selv i en liten hånd. Den skreller jevnt og er et godt hverdagsredskap for deg som vil ha jobben gjort - selv om den kanskje ikke ser så elegant ut.

Les også vår test av ostehøvler, der Oxo ikke klarte seg like godt ...

Gefu
249 kr, Tilbords

Den dårligste skreller ikke potetene

Potetskrelleren har et elegant utseende, men skaftet er veldig smalt og litt vanskelig å få til å ligge godt i hånda. Denne potetskrelleren skreller veldig jevnt, men i tynne, smale strimler. Det er absolutt en god skreller, selv om den nok ikke er for de mest utålmodige eller grovmotoriske av oss.

En god skreller til festpotetene og når du har god tid.

Vardagen
25 kr, Ikea

Den dårligste skreller ikke potetene

Takket være en liten innsving på skaftet er denne langt bedre å holde enn den ganske like konkurrenten fra Sabor, selv om den ikke når helt opp til komforten hos Oxo.

Skreller jevnt og er et godt hverdagsredskap til både potet, gulrot og eple.

Sabor
99 kr, Tilbords

Den dårligste skreller ikke potetene

Et greit alternativ, men håndtaket er ikke like behagelig å holde i som konkurrenten fra Ikea, som den ligner mest på.

Den gjør en god jobb både på poteter, gulrøtter og epler, og er absolutt et godkjent alternativ til en grei pris.

Fauna
149 kr, Jernia

Den dårligste skreller ikke potetene

Ved første grep er vi positive til den keramiske potetskrelleren, som ligger godt i hånda. Men det går fort fra smil til irritasjon når vi begynner å skrelle med denne. For når en potetskreller ikke klarer å skrelle poteter, er det bare å styre unna. Det er såvidt bladet får tak på skrellet, og vi må holde på lenge for å få av skallet på én potet. Når vi tester den på gulerøtter gir vi til slutt opp, mens den til nød takler å skrelle epler. Testens desiderte taper.

LES OGSÅ:

Kutte og strimle? Se hvilket kjøkkenredskap du bør velge
Utstyret du IKKE bør gi i julegave

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer