Den enkleste vindusvasken

Vi har testet spesialprodukter og kjerringråd i jakten på glassklar utsikt til våren.

Det fins mange metoder for vasking av vinduer, og noen er enkelere enn andre. Foto: BERIT B. NJARGA
Det fins mange metoder for vasking av vinduer, og noen er enkelere enn andre. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snøen smelter, dagene blir lengre og de skitne vinduene stadig mer synlige. DinSide har testet ut alt fra moderne spesialprodukter til gode, gamle kjerringråd for vasking av vinduer. Hva er egentlig det beste alternativet?

Denne skal forenkle vindusvasken

Nylon-vask

Produktet fra 1951, med utseende deretter, lover selv å være et vidundermiddel for vinduer. Vinduene vaskes med svamp og nylon-vask blandet ut i varmt vann, før man tørker over med et rent kjøkkenhåndkle.

Fordeler: Tross enkelt utseende er det bruksanvisning for vask av vinduer på pakken. Man trenger kun enkle vaskeredskaper, som de fleste har liggende. Dessuten er produktet billig, vi kjøpte det for 21,40 på dagligvarebutikken. Vinduene blir rene og blanke, uten skjolder.

Zalo Ultra

Zalo skal ifølge kjerringrådene kunne brukes til det aller meste, også vindusvask. Vi har testet ut den klassiske, grønne varianten, som vi blandet ut i varmt vann. Vi vasket vinduene med klut, og fjernet overflødig vann med nal.

Fordeler: De fleste har en Zalo-flaske på kjøkkenbenken, dessuten er det billig, du får en stor flaske for 30 kroner på dagligvarebutikken. Vinduene ble rene og blanke etter vask, uten skjolder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer