Den fantastiske borrelåsen

Hjelper deg på mange måter.

MANGE VARIANER: Borrelås finnes i løse bånd, bånd til å sy på tekstiler og bånd med selvklebende tape på baksiden. Blant annet. Foto: KAROLINE BRUBÆK
MANGE VARIANER: Borrelås finnes i løse bånd, bånd til å sy på tekstiler og bånd med selvklebende tape på baksiden. Blant annet. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Borrelåsen ble oppfunnet så langt tilbake som i 1948. Et enkelt og genialt produkt som kan brukes på utallige måter. For eksempel for å holde orden hjemme. Her er noen tips.

Kabelrydder

Du kjenner produktet fra PC-kabler. En sløyfe borrelås er gjerne festet på laptop-ledningen og bidrar til å holde orden om du surrer sammen ledning og strømforsyning og fester med borrelåsen.

Men vi stopper selvsagt ikke der. Kjøper du en rull borrelås, kan den deles i passende biter og brukes til å holde orden i alle ladere, HDMI-kabler, nettverkskabler og andre ledningskveiler. Surr og fest!

REDNING: Diverse ledninger og kabler kan reddes fra floke ved hjelp av borrelåsbånd. Foto: KAROLINE BRUBÆK
REDNING: Diverse ledninger og kabler kan reddes fra floke ved hjelp av borrelåsbånd. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer


Her er flere løsninger for orden i kabler som henger og slenger

Feste sammen ting

Borrelåsen kjenner de fleste også fra bånd som holder ski sammen. Men hvorfor begrense seg til vintersport? Golfkøller, fiskeutstyr, agnbokser, forlengerskaft, feiekoster, brøytestikker, hageslanger ... alt kan egentlig sorteres og ryddes med noen meter borrelås-bånd.

Verktøy kan også ryddes ved å bruke selvklebende bånd festet på selve redskapen og veggen. I alle fall bør det fungere på mindre gjenstander der borrelåsen ikke er i veien når du bruker den.

Mer om hvordan du holder orden i hageredskaper og utemøbler

Støv og mygg

Pollenplagen rammer mange nå, og i varmen er det lite fristende å holde vinduene igjen. Men med pollenfilter festet til vindusrammen med borrelås, kan du både lufte og holde støvet ute. Det samme gjelder myggen, som ikke behøver like tett nett, men likefullt holdes ute.

Har du nylig flyttet, eller besøker en hytte uten gardiner, kan du også ta med tekstil og borrelås for kjapp og effektiv lysskjerming av vinduene.

Slik beskytter du deg best mot mygg

Hold fast

Med utelivet tar vi også med oss duker og puter ut i blåsten. Fest duken til bordet med noen små biter selvklebende borrelås, og du slipper å jage etter den i vinden.

Ruskete borrelås? Slik gjør du den ren

Borrelåsens egenskaper gjør at den også tiltrekker seg rusk. Slik får du den til å vare lenger:

1: Fjern lo og rusk fra den myke delen ved hjelp av en tapebit.

2: Har du en borrelåsbit til overs, bruk den harde siden for å rense ut rusk fra borrelåsen som er i bruk. Eventuelt kan du bruke en fintannet kam eller plukke ut større partikler fra borrelåsen med pinsett eller nål.

3: Når borrelåsen ikke er i bruk, bør den myke og den harde siden sitte sammen for å unngå at den samler rusk. Det samme gjelder under vask.

4: Under vask bør du så langt det er mulig unngå å legge myke, loende tekstiler i maskinen sammen med borrelåsprodukter.

5: En dusj med antistatisk spray kan gjøre sitt til at borrelåsen samler mindre rusk.


Og med borrelås limt på møblene, slipper du også at putene sklir av benker og stoler. Bruker du bil eller campingvogn, kan du også bruke borrelås for å holde smågjenstander på plass. Brødkurv, pepperbøsser og lignende kan lett sikres til plassen sin med borrelåsprodukter.

Sjekk også disse smarte sperrene som holder orden i bagasjerommet og festes med borrelås.

Flere typer

Du finner borrelås både i tekstilforretninger, jernvare og utstyrsforretninger som Clas Ohlson og lignende. Det finnes flere typer, kanskje gir de deg nye ideer til bruk.

Noen er i lange bånd med selvklebende bakside, og er perfekt for å henge opp eller feste ting til harde overflater. Tilsvarende finnes mindre varianter formet som runde skiver eller som utstansede biter, også med lim på baksiden for feste på harde overflater.

Andre bånd er beregnet til å sy på tekstiler, typisk kjent fra jakker, paraplyer og sko, eller bare benyttes som de er, som bånd rundt gjenstander for eksempel.

Det finnes også elastiske varianter.

Har du andre tips til smart bruk av borrelås? Tips gjerne oss og andre i debatten nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer