Den første 4K Blu-ray spilleren

Panasonics prototype er en god nyhet for alle med en 4K-TV.

ULTRA HD BLU-RAY: Den første 4K Blu-ray-spilleren. Foto: PANASONIC
ULTRA HD BLU-RAY: Den første 4K Blu-ray-spilleren. Foto: PANASONIC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september ble det bekreftet at den nye 4K Blu-ray standarden skal være på plass i løpet av 2015, og nå har den første spilleren blitt vist fram.

Vi hadde riktignok håpet på enda flere produkter på årets CES-messe, men så langt er det bare Panasonic som har vist fram sin prototype av deres kommende 4K Blu-ray spiller.

La oss håpe det ikke er et dårlig tegn.

Hvorfor er 4K Blu-ray viktig?

Per dags dato er det fortsatt bare Netflix som tilbyr 4K-innhold (House of Cards og Breaking Bad) som matcher oppløsningen på de nye 4K-TVene.

Streaming av 4K-innhold er definitivt enkelt om du er blant de heldige som har en 4K-TV som støtter Netflix i 4K, men teknologien inneholder også en del komprimisser som er verdt å være klar over.

Det viktigste er at innholdet alltid blir komprimert, og at du også går glipp av de høyoppløste lydformatene.

For det er her en Blu-ray-spiller med fysiske filmer fortsatt har sin styrke: Den vil ganske enkelt gi deg den beste bilde- og lydkvaliteten som er tilgjengelig, og kvaliteten vil være like god hver eneste gang du setter den på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.