Den kan spare deg for mange tusen

Waterpebble hjelper deg med å kutte regningene.

Den kan spare deg for mange tusen
Publisert
Sist oppdatert

Du er kanskje blant dem som gjerne kan stå i dusjen i både 5, 10 og 20 minutter - for ikke å snakke om en halvtime? Resultatet ser du på strømregningen, og med dagens strømpriser vises det ganske betraktelig også - forutsatt at du bruker varmtvann når du dusjer.

Men hvordan kan denne lille luringen hjelpe deg, lurer du på?

Den overvåker vannforbruket mens du dusjer, og varsler deg hvordan du ligger an, og når det forlengst er på tide å skru av vannet.

Spar tusener

En familie på fire personer som alle tar en morgensdusj på 10 minutter hver - syv dager i uken, bruker med dagens strømpriser 3.892 kroner i året på varmtvann. Men det er enkelt å kutte ned denne utgiften.

Dine vaner

Hvor lenge dusjer du? (Avsluttet)
5-10 minutter(37%) 1345
5 minutter eller mindre(28%) 1034
10-15 minutter(20%) 718
Over 20 minutter(8%) 284
15-20 minutter(7%) 273
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Dersom familien både installerer sparedusj og kutter dusjtiden til 7 minutter i snitt, blir de årlige utgiftene til varmtvann 1.362 kroner. Dette er en innsparing på 2.500 kroner.


Waterpebble kan hjelpe deg til å spare ytterligere varmtvannspenger, eller i det minste kan den hjelpe deg med å oppnå målene dine. Du kan lese mer om hvordan Waterpebble virker nedenfor.

Du kan regne ut hvor mye du potensielt kan spare på å skrenke inn på dusjinga, ved hjelp av DinSides varmtvannskalkulator.

Hjelper deg med å holde tiden

Det er kanskje bare å korte ned på dusjinga, da - tenker du kanskje. Men det er ikke like lett for alle familiemedlemmene å holde oversikt over hvor lenge de har dusjet - og ikke minst: Hvor mye vann de har brukt.

Det er akkurat dette Waterpebble - eller vannsteinen - kan hjelpe deg med. Den ligger nede ved sluket, og registrerer hvor mye vann som faktisk renner ned i sluket. Så varsler den deg ved hjelp av enkle fargekoder hvordan du ligger an: Grønt ved start, gult betyr at du er kommet midtveis i din tilmålte tid, og rødt betyr at det er på tide å avslutte.

Fargekodene er inspirert av trafikklys, slik at de også kan forstås av ganske små barn. Dette er imidlertid ikke en leke, og den bør derfor holdes unna barna til de forstår at de ikke bør putte den i munnen.

Kniper inn uten at du merker det

Ved første gangs bruk overvåker og registrerer vannsteinen hvor mye vann du normalt sett bruker på en dusj. Med dette som utgangspunkt, kniper den inn på dusjtiden litt etter litt, og tanken er at du skal dusje kortere helt uten å engang reflektere over det selv.

Ettersom de færreste av oss dusjer nøyaktig like lenge, synes det som om alle familiemedlemmene bør ha sin egen private Waterpebble. Du kan kjøpe den i nettbutikken til DryPlanet, og det koster 5,31 pund (47 norske kroner) for én og 19,92 pund (175 kroner) for en pakke med fem, inkludert moms og porto.

Den lille vannmåleren er batteridrevet, og varer ifølge produsenten i mellom fire og seks måneder med gjennomsnittlig bruk. Batteriet kan ikke byttes, så når det tar kvelden er det også ugjenkallelig slutt for vannsteinen.

Her kan du se hvordan den virker i praksis:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer