Den norske TV-en "vokser" med 5 prosent i året

Grensen er ennå ikke nådd, tror Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

Den norske gjennomsnittsTV-en blir større og større, ifølge Erik Andersen i Elektronikkbransjen. Her kan du se LGs 72-tommers store LED-TV. Foto: Produsenten/Elektronikkbransjen
Den norske gjennomsnittsTV-en blir større og større, ifølge Erik Andersen i Elektronikkbransjen. Her kan du se LGs 72-tommers store LED-TV. Foto: Produsenten/Elektronikkbransjen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske TV-er blir større og større. Tommesyken ser ut til å være enda mer smittsom enn det tifotssyken er i båtmiljøet. For en ting er klar: Når vi skal bytte ut TV-en, vil vi ha en som er større.

- Gjennomsnittlig holder vi på å passere 40 tommer på TV-er vi kjøper, sier Erik Andersen, informasjonssjef i stiftelsen Elektronikkbransjen til DinSide. Og peker på at snittet for den store stue-TV-en nok er langt større. For små TV-er til hytter, campingvogner, barnerom, soverom og kjøkken er også med i denne beregningen.

Verdens største? Enorm LED-TV med 3D fra LG (Jan. 2011)

Ingen grenser ...

Ifølge Andersen er det ikke nødvendigvis størst som er mest populært. De vanligste størrelsene er 42- og 46-tommer for plasma, og 32- og 40- for LCD.

- PlasmaTV-ene begynner først på rundt 40 tommer. Det finnes ikke små Plasma TV-er. Det er grunnen til at de mest populære modellene er større for Plasma enn LCD.

Finnes det noen grense for hvor store TV-ene kan bli?

- Nei det er egentlig ikke det. Den største vi har sett var på litt over 100 tommer. De største man får kjøpt ved å bestille i vanlig butikk ligger på litt over 80 tommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer