Den store eplejuice-testen

Vi har smakt på 27 ulike typer eplejuice fra sju til sytti kroner literen. Forskjellen er markant!

Vi har smakt oss gjennom 27 ulike typer eplejuice, og favoritten er klar ... Foto: Elisabeth Dalseg
Vi har smakt oss gjennom 27 ulike typer eplejuice, og favoritten er klar ... Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvilken juice drikker du helst? Utvalget i våre lokale butikker blir bare større og større, og det kan være vanskelig å vite hva man burde velge, selv på en dag uten akutt beslutningsvegring.

Vi har smakt oss gjennom absolutt alle vi fant, og konklusjonen er klar:

Det er stor forskjell på eplejuicen. Du får stort sett det du betaler for.Den ufiltrerte eplejuicen er jevnt over mye bedre enn den klare, klassiske kartongjuicen.Les også blindtest av "Smak Forskjellen" Se hva som smakte best

Filtrert eller ufiltrert?

Grovt sett er det tre ulike eplejuicetyper. Det er de klare, klassiske kartongjuicene som er blandet ut fra konsentrat, det er klar juice som er filtrert, men ikke er konsentrert og blandet ut igjen - og til sist de ufiltrerte.

Noen vil kalle disse eplemost, mens den klassiske eplemosten fra flaske jo er klar. De utenlandske variantene heter gjerne «cloudy» eller «misty» (skyet eller tåkete), mens her hjemme brukes stort sett begrepet filtrert eller ufiltrert.

Den nye pressete Pink Lady-juicen fra Sunniva oppgir i tillegg at de har tilsatt fruktmos for å få en ekstra ufiltrert effekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer