Den store gulvguiden

Vurderer du å legge nytt gulv i et rom eller to? Da har du i tilfelle utrolig mange alternativer å velge blant. Vi forsøker å vise vei i gulv-jungelen.

Det finnes i dag flere enn ti alternativer å velge blant for deg som skal legge nytt gulv. Dagens artikkel er den første i en serie som vil gi deg kunnskap om de fleste av dem. Foto: www.ifi.no/Per Ervland
Det finnes i dag flere enn ti alternativer å velge blant for deg som skal legge nytt gulv. Dagens artikkel er den første i en serie som vil gi deg kunnskap om de fleste av dem. Foto: www.ifi.no/Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som alltid har "safet" ved å velge parkett eller laminat av klikktypen? Da er du åpenbart ikke alene. Disse to gulvbeleggene har blitt særdeles populære blant norske boligeiere.

Og det er overhodet ikke noe galt med verken laminat eller parkett. Men hvis du er opptatt av design og bolig - og kanskje er litt lei av disse svært folkelige gulvbeleggene - kan du glede deg over at det finnes en hel rekke spennende alternative gulvbelegg. Fremover kommer vi til å se nærmere på de ulike typene gulv i en artikkelserie. Vårt mål er å guide deg gjennom de ulike alternativene og si litt om de viktigste fordelene og ulempene knyttet til dem.

Vi har valgt å ta for oss følgende 11 gulvalternativer:

1. Betong2. Keramiske fliser3. Stein4. Heltre5. Parkett6. Laminat7. Vinyl8. Linoleum9. Gummi10. Kork11. Teppe

I tillegg kommer vil til å sneie innom utradisjonelle alternativer som glass, stål, aluminium, teglstein og terrakotta.

Men før vi går nærmere inn på fordeler og ulemper ved de ulike alternativene, vil vi innlede med noen viktige problemstillinger alle som skal legge et nytt gulv bør tenke gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer