Dette må du vite om Netflix, Viaplay, HBO Nordic og TV2 Sumo

Den store strømmeguiden

Hvem har hva, hvor mye koster det – og hva i huleste er «binging»?!

VALGFRIHET: Strømming kan egentlig kokes ned til én ting: Valgfriheten til å se det du vil se, når du vil se det. Foto: Gaute Beckett Holmslet
VALGFRIHET: Strømming kan egentlig kokes ned til én ting: Valgfriheten til å se det du vil se, når du vil se det. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Å se på TV» betyr ikke det samme nå, som det gjorde før. For mange har strømming blitt en større del av hverdagen enn lineær TV, og noen går også så langt som å plombere TV-en slik at de kan slippe NRK-lisensen.

På strømmemarkedet er det nå flere store aktører som tilbyr variert innhold til en forholdsvis billig penge.

For 300 kroner i måneden kan du faktisk sitte med et atskillig større utvalg filmer og TV-serier enn det du får gjennom de tradisjonelle kanalpakkene som selges av de tradisjonelle TV-distributørene som Get, Canal Digital, Viasat, Altibox og RiksTV.

I tillegg får du velge selv når du vil se det du vil se, og du trenger altså ikke forholde deg til kanalenes sendetider.

Flere forskjeller

Men det er en del forskjeller blant de ulike strømmetjenestene. Det er for eksempel ikke alle som lar deg laste ned innhold slik at du kan se det uten å være koblet til internett.

En slik funksjon kan være nyttig dersom du skal på ferie til utlandet, eller kanskje en tur på påskehytta, dersom du ikke har internettilgang på stedet.

Det er heller ikke alle strømmetjenestene som har lagt like mye vekt på å tilby innhold til barn og unge. Dersom du har barn i husstanden kan dette fort være et viktig kriterium når du skal velge én eller flere strømmetjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer