Den store widescreen-bløffen

TV-butikkene skryter fælt av widescreen-formatet. Men trenger du det egentlig, eller har du gått i fella?

Publisert

Det er relativt billig å kjøpe ny TV i Norge. En 28 tommers stereo-tv kan du få til rundt 3-4000 kroner. Unntaket er widescreen modellene, der prisene normalt er fra 12.000 kroner og oppover. Spørsmålet er altså hvilket TV-format du bør velge.

Vi kontaktet flere aktører i bransjen, problemet var at de som uttalte seg kritisk til widescreen-formatet, ikke ville stå fram med navn. Kritikken deres er likevel gjengitt nedenfor. Trykker du på lenken øverst til høyre i artikkelen får du i tillegg kommentarene til Morten Bergsstrøm, produktsjef i Hi-Fi Klubben.

Framtidstv?

Et av salgsargumentene er at widescreen er framtidas TV-format. Stemmer det?

- "Min påstand er at flesteparten av norske husholdninger knapt trenger widescreen på bakgrunn av deres TV-vaner de neste 10 årene.

Bransjen pusher widescreen konseptet for å få folk til å bytte ut TV-apparatene sine. Resultatet er at folk ender opp med en DYR widescreen-TV, som gir dem sorte striper på sidene og/eller et forvrengt bilde", sier sjefen for et kjent TV og hifi-merke i Norge.

- For ordens skyld er det viktig å presisere at også vi har widescreen modeller. Rundt 40% av vårt TV-salg går på widescreen. For oss er det imidlertid viktig å lytte til kunden og finne ut hvilken type TV-titting han eller hun bedriver. Først da anbefaler vi TV-type, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer