Det er store forskjeller på de to avbildede biopeisene ovenfor. Biopeisen til høyre har påfylling direkte i brennkammeret, mens biopeisen til venstre har en separat påfyllingstank.
Et av de største faremomentene med biopeiser i dag, er knyttet nettopp til påfyllingen. Faren oppstår dersom man fyller på bioetanol før flammen er helt slukket. Det kan være vanskelig å se om det fremdeles brenner, da bioetanolen brenner med en svakt blå, nesten gjennomsiktig flamme.
De fleste ulykker med biopeiser skjer på grunn av feil påfylling.
De aller fleste biopeisene på det norske markedet, har påfylling direkte i brennkammeret.
EU-standard
EU-kommisjonen jobber med en EU-standard for biopeiser, hvor de blant annet ser på nettopp dette med påfylling.
– Målet er å få til klare og tydelige regler som både går på konstruksjon, merking, dokumentasjon, testing og bruk. De aller fleste peisene på markedet har tank og brenner som en enhet. Det er etter vår mening kun helt separat tank og brenner som vil gjøre det umulig å gjøre feil, sier Tor Egil Nordlie, som sitter i den nordiske gruppen for EU-arbeidet, til DinSide.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger