Jollyroom JLY Matstol

Denne barnestolen kan være farlig

Barnet kan falle ut eller bli hengende i sittebøylen med hodet. Nå tilbakekalles den.

TILBAKEKALLES: Jollyroom tilbakekaller matstolen for barn av merket JLY. Foto: Jollyroom
TILBAKEKALLES: Jollyroom tilbakekaller matstolen for barn av merket JLY. Foto: Jollyroom Vis mer
Publisert

Det svenske selskapet og nettbutikken Jollyroom tilbakekaller spisestoler for barn av modellen JLY. Årsaken er stolens sete- og fotbrett kan sprekke. Dette kan føre til at barnet faller ut av stolen.

Festene kan svikte

sine nettsider skriver Jollyroom at det også er for liten plass under sikkerhetsbøylen, noe som gjør at barnet kan sitte fast med hodet.

– Festene på setet kan svikte. Det vil si at om barnet gynger og hopper i setet kan setet løsne, barnet vil da falle ut av setet, sier Ola Saudar, som er daglig leder for Jollyroom, til VG.

Overfor avisen sier han at det så langt ikke er rapportert om alvorlige skader, men at risikoen er såpass stor at de har bestemt å tilbakekalle produktet fra markedet.

– Etter noen års bruk kan setet faktisk løsne, og barnet kan da både falle og slå seg, og ende opp med å henge fast i stolen. Det er derfor viktig for oss å få disse stolene vekk fra markedet, sier Saudar til avisen.

Returner stolen

Hvis du har kjøpt stolen Jollyroom JLY bes du om å slutte å bruke den øyeblikkelig. Kunder oppfordres om å ta kontakt med selskapets kundeservice for å få hjelp med å returnere produktet.

Kunder som har videresolgt stolen, oppfordres til å ta kontakt med den nye eieren og informere om tilbakekallingen.

Stolene det gjelder er solgt mellom begynnelsen av 2016 og mars 2018, og gjelder JLY-modeller med artikkelnummer 418144, 418145 og 418146.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer