Hvordan vaske dusjkabinett

Denne billig-blandingen gjør dusjen skinnende ren

Billigere og fantastisk mye bedre enn mange av spesialproduktene du får kjøpt.

VIDUNDERMIKS: Vil du at dusjen skal bli skinnende rein uten å gnikke deg rein? Da er dette et godt tips! Video: Kristin Sørdal. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du dusjkabinett med glassvegger, bør du prøve denne vidunderblandingen som vaskemiddel. For det virker faktisk som det reneste vidundermiddelet: Det er enkelt, det er billig, og det blir fantastisk rent!

Og, ikke å forakte: Veldig mange har allerede det de trenger i kjøkkenskapene.

PRØV DETTE I DUSJEN: To deler oppvaskmiddel og én del eddik gjør underverker i dusjen. Som vaskemiddel på glassveggene, fungerer det mye bedre enn veldig mange spesialvaskemiddel. Foto: KRISTIN SØRDAL
PRØV DETTE I DUSJEN: To deler oppvaskmiddel og én del eddik gjør underverker i dusjen. Som vaskemiddel på glassveggene, fungerer det mye bedre enn veldig mange spesialvaskemiddel. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Hjemmelaga versus ferdigprodukt

Vi har testet et godt gammelt kjerringråd mot et av spesialproduktene som finnes på markedet. Vi vil understreke at det finnes veldig mange spesialprodukter som likner på det vi her har benyttet, som er ment for rengjøring av baderom - og som skal være spesielt effektive mot for eksempel såperester som setter seg i dusjen.

HJEMMELAGA MOT MASSEPRODUSERT: Vi har testet hjemmelaga vaskemiddel mot et av spesialproduktene fra dagligvarehandelen. Foto: KRISTIN SØRDAL
HJEMMELAGA MOT MASSEPRODUSERT: Vi har testet hjemmelaga vaskemiddel mot et av spesialproduktene fra dagligvarehandelen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Dette er ikke en komplett test av alle baderomsproduktene som finnes på markedet, men Ajax er kun brukt som et eksempel for å ha noe å sammenlikne med.

Du trenger ikke skrubbe

For å snekre sammen det hjemmelaga produktet, tar du ganske enkelt cirka to deler oppvaskmiddel og blander med én del eddik. Vi har benyttet Sun light oppvaskmiddel, men du kan like gjerne bruke et annet.

Du blander det hele godt sammen, og så bruker du en svamp til å påføre blandingen på dusjveggene. Du behøver ikke skrubbe mye, men påfør middelet og gnikk litt rundt der du ser at det trengs.

Så lar du det stå noen minutter før du skyller av.

Resultat: Skinnende rene og blanke dusjvegger på 1-2-3. Vi er imponert!

LES OGSÅ: Slik renser du dusjhodet - også der kan du bruke eddik

FØR OG ETTER: Før (øverst) og etter vask (nederst). Foto: KRISTIN SØRDAL
FØR OG ETTER: Før (øverst) og etter vask (nederst). Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Spray på og skyll av ... eller kanskje ikke helt?

Vi har vasket halve dusjen med den hjemmelagde blandingen, og halve dusjen med et spesialmiddel for baderom.

I dette tilfellet har vi benyttet Ajax baderom, men etter vår erfaring er det uansett ingen av baderomssprayene som kommer i nærheten av jobben som den hjemmelaga blandingen gjør.

Vi bruker baderomssprayen som beskrevet på veiledningen på flasken: Sprayer på, veter i 10 minutter, og skyller av. Det er fremdeles mye såperester som sitter igjen på glassveggene, så vi gjentar behandlingen, som også er anbefalt på veiledningen. Men også etter runde nummer to, er det en god del såperester på glassveggene - og vi kjenner at det er et belegg på veggene når vi drar over med fingrene.

LES OGSÅ: Test av baderomssprayer

ETTER VASK: Bildene viser hvordan dusjveggene er etter vask med Ajax (øverst) og med eddik og oppvaskmiddel (nederst). Det er ikke veldig enkelt å vise på bilder, men du kan se hvor mye bedre fugene vises gjennom glasset på det nederste bildet. Foto: KRISTIN SØRDAL
ETTER VASK: Bildene viser hvordan dusjveggene er etter vask med Ajax (øverst) og med eddik og oppvaskmiddel (nederst). Det er ikke veldig enkelt å vise på bilder, men du kan se hvor mye bedre fugene vises gjennom glasset på det nederste bildet. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Utklassing!

Vi er overbegeistret over vaskeresultatet med eddik og oppvaskmiddel. Vi har testet ut de aller fleste baderomssprayene som finnes i dagligvarehandelen, og kan ikke si at vi husker å ha opplevd så godt vaskeresultat så lekende lett, noen gang.

Det er billig, det krever minimalt med skrubbing, og ikke minst: Vi slipper å halvt forgå i den kjemiske dunsten etter baderomssprayene.

Dusjveggene blir skinnende rene og blanke, enkelt og greit.

Eddik og oppvaskmiddel er vårt absolutte foretrukne vaskemiddel for dusjkabinettet. Prøv det!

Har du tips til andre rengjøringsmidler som du synes fungerer bra for ulike forhold? Send gjerne tips til denne epost-adressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer