Vaske huset

Denne bør vaskes hver eneste dag

Vi vasker ikke hjemme hver dag, men det er fem steder i huset som faktisk bør rengjøres hver eneste dag.

BAKTERIEFELLE: Spyleknappen på toalettet er ett av stedene som bør vaskes hver eneste dag, ifølge rengjøringsekspertene. Foto: Linn Merete Rognø.
BAKTERIEFELLE: Spyleknappen på toalettet er ett av stedene som bør vaskes hver eneste dag, ifølge rengjøringsekspertene. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

- At det ikke ser så skittent ut er ikke en god nok unnskyldning til ikke å vaske. Noen steder er det en fordel at du går over hver eneste dag, sier April Yeats, renholdsekspert i Freska.

Det høres kanskje ut som mye arbeid, men det behøver ikke å skape mer stress i hverdagen. Her forteller rengjøringsekspertene hvilke områder som bør rengjøres syv dager i uken.

- Barn og dyr kan spise gamle matrester

- Den beste grunnen til å vaske mer hyppig er hensynet til hygiene, men sett bort fra dette, er det fort gjort at mat, fett og bakterier kan spre seg og etterlate en dårlig lukt, fortsetter Yeats.

Line Mercedes Åramnes, leder kvalitet og opplæring hos CityMaid, mener at de stedene i huset som bør vaskes hver dag, er områdene som hyppig er i bruk.

- Områder som typisk blir eksponert er benker, bord og stoler på kjøkkenet. Kokeplaten, vask og kjøkkenbenk er ofte brukt flere ganger om dagen. Dersom du søler melk, mat eller drikke på benken bør dette fjernes slik at du unngår overføring til matvarene som plasseres der neste gang. Det samme gjelder spisebord og stoler, sier Åramnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer