De nye, smarte strømmålerne

Denne dingsen får halvparten av oss i år

Forteller alt om strømforbruket ditt.

AUTOMATISK MÅLER: I utgangspunktet måler den strømforbruket og sender data videre til en sentral database. Men mulighetene er langt fler. Måleren på bildet er en eldre type enn de som blir installert i dag. Foto: Privat
AUTOMATISK MÅLER: I utgangspunktet måler den strømforbruket og sender data videre til en sentral database. Men mulighetene er langt fler. Måleren på bildet er en eldre type enn de som blir installert i dag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt har 20 prosent av oss fått en. I år får ytterligere 50 prosent av oss, mens de resterende 30 prosentene får i løpet av 2018.

Vi snakker om de nye, smarte strømmålerne (AMS - automatisk strømmåler) som kraftselskapene nå er i gang med å rulle ut over hele landet.

Med disse målerne slipper du endelig å gå den tunge gangen ut til sikringsskapet, lyse med lommelykta opp på de kryptiske tallene på måleren, knote dem dem inn på mobil eller PC og sende opplysningene til strømleverandøren.

Sjekk når du får den

Det er rundt 2,3 millioner husstander i landet vårt. Siden bare rundt 450.000 har fått, må de fleste fortsatt vente en stund før strømleverandøren kommer med utstyret på døra.

I Oslo og flere av de store kommunene rundt har Hafslund startet arbeidet, og i andre store byer som Trondheim venter mange av innbyggerne fortsatt på målerne.

Blant de som er helt ferdige er Fusa Kraftlag, Skjåk Energi, Nesset Kraft, Fosenkraft, Nordlandsnett, Dalane Energi, Repvåg kraftlag, Stange Energinett og Ringerikskraft.

På Nymaler.no ser du hvor langt de har kommet i din kommune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer