Denne er en liten revolusjon

CES 2010: Kan vekke nytt liv i projektormarkedet.

Denne er en liten revolusjon
Publisert
Sist oppdatert

Casio er kanskje ikke et navn du forbinder med projektorer, men japanerne satser voldsomt i et marked som har vært synkende i flere år.

Og ved hjelp av innovative løsninger tror Olav Dallas hos Casio Norge at det absolutt er liv laga for projektorene også i fremtiden.

- Vi lanserer nå de første projektorene der du slipper å bekymre deg for lampens levetid. Den er konstruert til å leve så lenge produktet lever, og er i tillegg miljøvennlig, forteller Dallas til DinSide Data.

Vi får demonstrert en kompakt projektor i Casios ny Green Slim-serie. Den måler ikke mer enn et A4-ark, og er også meget slank, knappe 4 cm. Vekten er rundt 2 kg.

Helt uvanlig

Den skiller seg vesentlig fra de andre vi har sett, også på andre viktige områder. For det første er støynivået meget lavt (ca 28 dB), for det andre er bildet på veggen helt skarpt og klart etter åtte sekunder, og for det tredje trenger ikke projektoren kjøling etter bruk. Du skrur den ganske enkelt av, og kan putte den i veska umiddelbart hvis du ønsker å ta den med deg.

Hemmeligheten ligger i en ny hybrid lyskilde, hvor det er benyttet en kombinasjon av LED og kvikksølvfri laser. Ved hjelp av å kombinere disse har Casio klart å lage en kjølig lampe uten at det har gått på bekostning av lysstyrken. Projektorene i Green Slim-serien byr på lysstyrker på 2-3000 lumens.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer