Denne holder ikke mål

Stekepannen med den profilerte TV-kokkens navn holder ikke mål, viser stor test.

Denne stekepannen fra Tefal med Jamie Olivers navnetrekk, er dyrest - og nesten dårligst i testen. Foto: Tefal
Denne stekepannen fra Tefal med Jamie Olivers navnetrekk, er dyrest - og nesten dårligst i testen. Foto: Tefal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stekepannen fra Tefal med kjendiskokken Jamie Olivers navn på, får lett riper i belegget, og kommer dårlig ut av den store stekepannetesten utført av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP). Testvinneren koster ikke halvparten så mye, skriver magasinet Testfakta.

- Teflon øker risikoen for kreft

- Ekstra hyggelig

På oppdrag fra Testfakta og Göteborgs Posten har Sveriges Tekniska Forskningsinstitut testet kvalitet og holdbarhet på ni vanlige stekpanner av typen Non-stick/teflon. Best i test er Fiskars Functional form, som har vært på det norske markedet en stund.

- Det mest kjente merket i Norge er Høyang-Polaris, som også er blitt en del av vårt selskap i det senere. Så det er selvsagt ekstra hyggelig at et av Fiskars tidlige produkter, som har vært på markedet lenge, kommer ut som best i test, sier Kalle Kaas, direktør for Fiskars i Norge.

Riper for kjendiskokk

Fullt så bra gikk det ikke for stekepannen med kjendiskokken Jamie Olivers navn. Stekepannen fra Tefal er sammen med pannene Cookware fra Coop og Hard Face Kovanaama fra Hackman, de stekepannene i testen som ripes opp lettest. Varmefordelingen i Jamie Oliver-pannen er også blant de dårligste, og alt i alt havner kjendiskokkens stekepanne på en nest-siste plass - kun "slått" av Coop- og Hackman-pannene på delt jumboplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer