Ikea Gunrid

Denne Ikea-gardinen gjør noe helt spesielt

Forplikter seg til å bidra til bedre inneklima.

REVOLUSJON?: Ikea introduserer en gardin som renser luften i boligen din. Foto: Ikea
REVOLUSJON?: Ikea introduserer en gardin som renser luften i boligen din. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens vi venter spent på at Ikea skal lansere sine første smarte rullegardiner, har den svenske møbelkjempen en annen spennende nyhet på lur. Gunrid er navnet på en helt spesiell gardin fra Ikea og skal være i stand til å bryte ned luftforurensning i hjemmet.

I en pressemelding skriver Ikea at ifølge WHO puster 90 prosent av menneskene i verden inn forurenset luft, og selskapet forplikter seg til å bidra til renere luft på jorden. Dette ved å redusere luftforurensende stoffer, men også gjøre det enkelt for folk å rense luften hjemme.

«I tillegg til å gjøre folk i stand til å puste inn bedre luft hjemme, håper vi at GUNRID vil øke folks bevissthet rundt innendørs luftforurensning og inspirere til endret oppførsel som bidrar til en verden med ren luft,» sier Lena Pripp-Kovac, Head of Sustainability i Inter IKEA Group, i pressemeldingen.

«GUNRID er det første produktet der vi bruker denne teknologien, men utviklingen vil gi oss muligheter til fremtidig bruk på andre tekstiler.»

- Stolte av

Ikea går ikke i detalj på hva stoffet består av, men skriver at den revolusjonerende gardinen har en mineralbasert overflatebehandling som gjør at den kan bryte ned luftforurensning når den kommer i kontakt med lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer