Nå vil Ikea kutte vannforbruket ditt

Denne kan redusere vannforbruket fra vanlige vannkraner med 98 prosent

Den svenske oppfinnelsen Altered Nozzle kan kutte vannforbruket fra vanlige vannkraner med opptil 98 prosent - og nå lager Ikea også sin egen variant.

KAN KUTTE VANNFORBRUKET DITT ENORMT: Ved å bytte ut munnstykket på blandebatteriet med et slikt fra prisvinnende Altered, kan du kutte vannforbruket med inntil 98 prosent. Ikea kommer også med en egen utgave av denne, som skal koste rundt 50 kroner. Foto: Altered
KAN KUTTE VANNFORBRUKET DITT ENORMT: Ved å bytte ut munnstykket på blandebatteriet med et slikt fra prisvinnende Altered, kan du kutte vannforbruket med inntil 98 prosent. Ikea kommer også med en egen utgave av denne, som skal koste rundt 50 kroner. Foto: Altered Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det svenske selskapet Altered som står bak oppfinnelsen som kan redusere vannforbruket betraktelig - noe både miljøet og du med vannmåler og betaling for vannforbruk vil tjene på.

Oppfinnelsen vant i mai prisen for beste miljøoppfinnelse i Nordic Cleantech Open; en svensk startup-konkurranse i regi av svenske energimyndigheter.

Nå har også Ikea fått øynene opp for oppfinnelsen, og har kjøpt rettigheter til å lage sin egen versjon av vannspareenheten.

Slik virker den

Produktet er et lite munnstykke du skrur på ytterst på blandebatteriet, og så sørger den for at vannstrålen kommer ut som en vanntåke i stedet for som en vannstråle som den ellers gjør.

Ifølge produsenten, og den svenske Energimyndigheten, kan dette gi en besparelse på vannforbruket på opptil 98 prosent.

Dette avhenger selvsagt av bruken: Vannforbruket er det samme dersom du skal ha en liter vann, men besparelsen kommer når du skal vaske hender, pusse tenner og slikt:

- Om man ser på den eksisterende strømmen i liter per minutt, er det helt garantert at du når 98 prosent besparelse, sier Mikael Abbhagen, designsjef og en av grunnleggerne for selskapet Altered, til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer